У Telegram з’явився бот, який не дає поширювати стратегічну інформацію про ЗСУ

Читати на RU

Команда ІТ-компанії Master of Code Global розробила чат-бот UA Anti Spam Bot, мета якого — запобігти розповсюдженню стратегічно важливої інформації, що може нашкодити українським військовим та населенню. Його можуть встановити адміністратори Telegram-чатів з усієї країни. За три тижні роботи UA Anti Spam Bot його було інтегрована вже у понад сто чатів.

Як працює UA Anti Spam Bot?

UA Anti Spam Bot активується у момент, коли учасник Telegram-чату або групи пише повідомлення, що містить стоп-слово (наприклад, «куди прилетіло», «спалахи в небі», «бабахнуло» тощо). Він видаляє меседж такого змісту, відправляючи у відповідь наступне: «@user, Повідомлення видалено. Причина: поширення потенційно стратегічної інформації».

Бот також містить перелік назв районів, вулиць, сленгових назв топонімічних об’єктів для Києва, Черкас, Херсона, Маріуполя, Луцька, Кривого Рогу, Запоріжжя, Житомира, Харкова та інших великих міст. Зараз розробники продовжують працювати над локалізацією UA Anti Spam Bot на решту населених пунктів. 

Як запустити UA Anti Spam Bot? 

Активувати роботу бота в чаті або групі може лише власник групи або адміністратор, який має можливість давати адмінправа іншим. Для цього необхідно перейти за посиланням:  https://t.me/UaAntiSpam_bot та натиснути Start. Після — додати бот до учасників спільноти та зробити його адміном. Готово.

Наскільки безпечною є інтеграція чат-бота?

Бот лише опрацьовує інформацію та видаляє ту, яка містить стоп-слова. А отже, нікуди її не зберігає та не перенаправляє. Логіка наступна:

  • чат-бот має доступ до всіх повідомлень та опрацьовує кожне, написане будь-яким учасником чату;
  • перевіряє статус користувача — чи це учасник, чи адміністратор;
  • перевіряє повідомлення на наявність стоп-слів;
  • знайшовши стоп-слово, він видаляє повідомлення і надсилає учаснику чату попередження.

Адміністратор чату може переглядати видалені повідомлення упродовж 48 годин. Після — вони автоматично видаляються. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук