OLX Group виходить з РФ, але Avito залишиться як окрема компанія

Читати на RU

OLX Group прийняла рішення припинити будь-яку роботу в РФ та відділити компанію Avito (сервіс оголошень). Про це повідомили на сайті компанії.

  • Зараз триває процес поділу, після якого з’являються дві незалежні організації. Avito працюватиме як російська компанія, під керівництвом місцевої команди з власною радою директорів.
  • В холдингу Prosus, якому належить OLX Group, заявили, що не братимуть участі в операціях Avito і не вкладатиме в неї кошти. Також холдинг не прагнутиме отримати економічну вигоду від участі в Avito.
  • Avito став частиною OLX Group у 2013 році – Naspers об’єднав його з російськими майданчиками OLX та Slando. Avito існував тільки на єдиному ринку в РФ.
  • В OLX Україна стверджують, що не підтримують діяльність Avito та закликають материнську компанію вийти з РФ.

OLX Group та Prosus не просто так змушена відділити свою компанію. Справа у тому, що сервіс оголошень Avito не просто продовжує працювати в РФ, фактично ігноруючи факт війни, а ще й фактично допомагає її підтримувати: на Avito можна знайти оголошення, за якими на війну наймають людей. Таким чином, Avito — компанія, що є прямим співучасником війни в Україні.

Компанії OLX Group та Prosus, просто відділивши Avito, але ніяк не вплинувши навіть на внутрішню політику платформи по розміщенню контенту, що сприяє смерті українців, зробили недостатньо. Загалом це можна розцінити як перекладання відповідальності на інших. Це не так: заливши компанію працювати та «відмовившись отримувати фінансову вигоду», Pegasus по суті підтримав політику Avito. А отже війну в Україні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук