Світ має бачити. Українці запустили платформу що відображає частоту сигналів повітряної тривоги в Україні

Читати на RU

Розробник Дмитро Красноухов та дизайнер Reface Марко Іваник створили платформу, що відображає частоту сигналів повітряної тривоги в Україні в режимі реального часу – SirensToday. Мета – показати світові масштаби страждань громадян України від війни, розпочатою Росією.

«Росія постійно атакує міста України з повітря. Людям доводиться ховатися у підвалах, іноді годинами поспіль. Сирени повітряної тривоги попереджають українців, щоб вони залишалися в укриттях через загрозу ймовірного нападу. Ми збираємо дані в режимі реального часу, щоб зробити масштаби страждань видимими», – вказано на платформі SirensToday.

Як розповів AIN.UA Дмитро Красноухов, з іншим автором проекту Марко познайомились виключно заради SirensToday. Було бажання систематизувати і відобразити ці дані по сиренах, по всій країні, говорить Дмитро. 

На сторінці SirensToday відображаються останній активні сирени, скільки часу українці провели в укриттях за останні 24 години, а також кількість людей, яким довелося ховатися. Дані постійно оновлюються. Аналітика збирається по областях України через відповідний Telegram-канал.

Зображення в матеріалі: SirensToday

Крім цього, на платформі відображається загальна аналітика. Так, на момент публікації, українцям довелося ховатися в укриттях 69,6% часу від початку війни. Починаючи з 24 лютого 2022 року сирена в областях України пролунала 4048 разів. І поки ми писали цю новину, ця цифра змінилася декілька разів.

Оскільки мета проекту – показати світові масштаби страждань, відобразити постійну емоційну напругу та страх українців, через платформу можна пожертвувати гроші волонтерській організації «Повернись живим», а також ознайомитись з іншими варіантами допомоги.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук