Українські архітектори запропонували концепт модульного житла для постраждалих від війни

Читати на RU

Одеська студія архітектурного дизайну Dekart Studio представили концепт модульного житла для постраждалих від війни з Росією районів. Круглі екологічні будинки пропонують розміщати на територіях, які відбудовуватимуться після перемоги України. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів засновник та СЕО Dekart Studio Анатолій Єксарьов.

Зображення в матеріалі: Dekart Studio

Як відмічає Єксарьов, концепт створили для тих сотень тисяч людей, що залишилися без даху над головою у ході повномасштабного воєнного вторгнення Росії, і захочуть повернутися в рідні області після нормалізації ситуації. Розробка модульних будинків є особистою ініціативою Dekart Studio. Серед компаній, здатних виробляти полегшені енергозберігальні панельні споруди, студія обрала «СК БУДОВА».

Серед особливостей модульних конструкторів, їх виробництва та встановлення в Dekart Studio називають:

  • можливість виробництва регіонально, без довгої логістики;
  • використання локальних матеріалів, повний або частковий ресайкл;
  • простота доставки та складання;
  • модульні блоки враховуватимуть логістичні можливості регіональних транспортних компаній, без необхідності спецтранспорту для перевезення та складання;
  • компактність зберігання елементів на виробництві та будмайданчику;
  • мінімізація складських площ на всіх стадіях;
  • варіабельність при комбінуванні;
  • мінімальне споживання енергії та мінімальні викиди у навколишнє середовище.

Після реалізації модульні будинки вміщатимуть сім’ї як з 2-х осіб, так і багатодітні сім’ї. Крім того, вони можуть виступати як локальні об’єкти побуту, торгівлі, сервісу та адміністративних площ. Також в студії передбачають, що подібні екологічні споруди зможуть використовуватись як постійне житло або ж з тимчасового житла переформатуватися (через 5-10 років) у заміські готелі категорії HV Holiday Village.

«Дуже розраховуємо, що наша пропозиція буде прийнята на рівні держполітики щодо розміщення більшості сімей, які втратили дах над головою і репатріантів, які повернуться додому», – відмічає Анатолій Єксарьов.

Після відновлення центрів міст, модульні будинки пропонують розміщувати за межею постраждалих міст для оперативності та простоти організації будівництва.

Нагадаємо, раніше концепт тимчасового житла запропонувала українська студія дизайну Balbek Bureau.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук