Google запускає фонд підтримки для українських стартапів на $5 млн

Читати на RU

Український офіс Google оголосив про створення фонду підтримки для стартапів в Україні обсягом $5 млн. Він називається Google for Startups Ukraine Support Fund, а його мета — виділення грошових грантів протягом 2022 року.

Що за фонд

  • Йдеться не про венчурне інвестування, обрані стартапи отримають до $100 000 на бездольовій основі.
  • Також обрані стартапи зможуть брати участь у програмі менторської підтримки від Google, продуктову підтримку та кредити в Google Cloud.

«В Україні є сильна та активна спільнота стартапів. З приблизно 2000 стартапів в Україні 126 стартапів залучили венчурне фінансування з початку 2021 року. Вчора Сундар Пічаї (CEO Google — ред.) зустрівся з кількома українськими підприємцями у нашому кампусі для стартапів в Варшаві (Google for Startups Campus). Під час цих розмов ми почули, як на практиці Google може допомогти спільноті стартапів», — розповідають в компанії.

Компанія допомагає українським стартапам не лише фінансуванням чи менторством. Вона запропонувала таким командам простір у кампусі Google for Startups Campus в Варшаві як тимчасовий офіс. Туди вже переїхали кілька українських команд.

Хто може подаватись

Подаватись можуть стартапи, які:

  • були засновані до 24 лютого 2022 року та базуються в Україні;
  • працюють уже на стадії після MVP (мають доведений трекшен: продукт випустили на ринок, або запустили пілотну версію, або отримали перший дохід і т.п.).

Також перевагу матимуть команди, які:

  • мають певну соціальну місію;
  • витратять грант на розвиток чи відновлення бізнесу, що постраждав від війни, або ж зроблять пивот продукту, щоб він відповідав новим викликам та поточній кризі.

Подати заявку на фінансування можна на сайті фонду.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук