Apple скоротить виробництво iPhone і AirPods на фоні зниження попиту через війну в Україні – ЗМІ

Читати на RU

Компанія Apple планує скоротити об’єми виробництва iPhone і AirPods. Одні з можливих причин – зниження попиту на електроніку та інфляція, викликані війною Росії проти України. На це звернуло увагу американське видання Reuters, посилаючись на дослідження газети Nikkei.

Повідомляється, що в другому кварталі 2022 року Apple планує виробити на 20% менше смартфонів iPhone SE – на 2-3 млн одиниць, ніж планувалося раніше. Крім того, близькі до компанії джерела відмічають, що Apple скоротила замовлення AirPods на 2022 рік – на понад 10 млн одиниць.

Зокрема, це відображає прогнози аналітиків, які попереджали, що карантин у Китаї через пандемію, а також інфляція, спричинена війною Росії проти України можуть нашкодити попиту на смартфони в 2022 році. Крім цього, на їх думку Apple зіштовхнулася з проблемами після виходу нової моделі iPhone SE – змін у дизайні не відбулося, а ціна зросла на $30 в порівнянні з серією 2020 року.

«Він дуже схожий на iPhone SE від 2020 року, другу реконструкцію iPhone 8, і ймовірність того, що він викличе споживчий попит, ще менше», – сказав аналітик Isaiah Research з Тайваню Едді Хан, знижуючи свій прогноз продажів моделі на 5 млн одиниць.

Apple також попросила постачальників зробити на пару мільйонів одиниць менше всього модельного ряду iPhone 13. Однак, це коригування опиралося на сезонний попит, говорять джерела, ознайомлені з питанням.

Як пише видання Nikkei, такі кроки можуть також свідчити про зростаючий тиск на світових постачальників мікросхем, компонентів та технологічну галузь загалом. Зокрема, це сталося після початку російсько-української війни, яка посилила багаторічну нестачу мікросхем та вразила цілу низку галузей, від смартфонів до ПК та автомобілів.

Якщо кроки Apple щодо зниження обсягів виробництва підтвердяться – це може викликати ланцюговий ефект для інших виробників побутової електроніки, говорять експерти. Одночасно, в самій Apple на такі згадки у ЗМІ не відреагували. Очікується, що компанія випустить нову лінійку iPhone наприкінці 2022 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук