Кількість айтішників у Львівській області зросла втричі — майже 100 000 спеціалістів

Читати на RU

Від початку війни кількість ІТ-спеціалістів у Львівській області могла зрости втричі: від 30 000 до майже 100 000 спеціалістів. Про це під час брифінгу в Медіацентрі «Україна» розповів СЕО Львівського IT-кластеру Степан Веселовський. 

  • За словами Веселовського, йдеться також про загальне збільшення ІТ-фахівців у західних областях України. Так, на Закарпатті, замість тисячі спеціалістів індустрії нині працює працює аж 20 000.
  • Передусім, це пов’язано з тим, що більшість учасників українського ІТ-ринку не лише успішно перевели свої компанії із областей, де тривають бойові дії, а й майже повністю відновили довоєнну продуктивність. Веселовський відмічає, що зростає навіть кількість нових контрактів, які компанії укладають попри всі труднощі. Через релокацію на заході країни відкрилися і тимчасові нові хаби. 
  • СЕО Львівського IT-кластеру також передбачає, що після перемоги може змінитися ландшафт технологічних хабів. Наступним технохабом може стати Закарпаття. Підсилиться і хаб на Франківщині.

UPD. У попередній версії матеріалу йшлось про 100 000 айтішників у місті Львів. Редакції AIN.UA повідомили про уточнення: 100 000 айтішників у Лівіській області. Редакція внесла правку у матеріал.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук