Схоже, в Україні видали ліцензію букмекеру 1xBet. Це — російський бізнес

Читати на RU

За інформацією AIN.UA, в Україні запускається букмекер 1xBet. Незважаючи на те, що компанія має російське коріння, їй видали ліцензію. Редакція AIN.UA розповідає, що про це відомо.

1xBet в Україні

31 березня 2022 року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) повідомила про те, що повністю відновила свою роботу і почала видавати ліцензії гемблінговим та бетінговим компаніям.

За даними AIN.UA, комісія не лише відновила роботу, але й видала першу ліцензію після призупинки роботи. Її отримав букмекер під назвою 1xBet. На момент підготовки матеріалу представники КРАІЛ не відповіли на запит редакції, у той же час кілька різних співрозмовників AIN.UA підтвердили цю інформацію.

Скоріш за все, 1xBet презентує себе як компанія з Кіпру. Та ні для кого не секрет, що її засновники — громадяни РФ, які лише нещодавно перебрались на Кіпр і тепер позиціонують себе як європейський букмекер. При цьому, основний свій бізнес компанія до недавнього часу вела саме в РФ.

В самій компанії запевняють, що на Кіпрі створюють свого роду букмекерську платформу і бренд, а в кожній країні їх запускає окрема команда, якій це цікаво, а не самі власники 1xBet. Це свого роду франшиза. За інформацією AIN.UA, так це відбувалось і в Україні: місцеві підприємці взялись запустити тут відомий бренд, взявши за основу доробки кіпрсько-російської компанії. Вони і отримали ліцензію.

Що за 1xBet?

Велику історію 1xBet описав російський Forbes минулого року. 1xBet з’явилась у 2007 та була зареєстрована на Кіпрі. Її засновники — росіяни Сергій Каршков та Роман Семіохін, вони родом з російського міста Брянськ (це ж місто називають батьківщиною компанії). 1xBet був лідером у своїй галузі на російському ринку, із світовим оборотом на рівні $2-3 млрд за даними російського Forbes. На кінець 2021 року в кіпрському офісі компанії працювало біля 400 людей, більшість з них — росіяни. Компанія по моделі франшизи розвивається по всьому світу. Як стверджують самі засновники, вони є лідерами у Африці, в трійці – в Латинській Америці.

Після анексії Криму у 2014 році засновники переїхали з Росії до Кіпру. Як самі зізнаються — будувати міжнародний бізнес з РФ було складно після нападу на Україну. В РФ на засновників компанії відкрита кримінальна справа, їх також оголосили у міжнародний розшук.


З початку вторгнення РФ до України КРАІЛ писала про те, що міжнародному гемблінговому ринку слід засудити ці дії. Комісія також закликала всі міжнародні гемблінгові асоціації, конференції, форуми та виставки позбавити членства в них російських компаній та їх представників у міжнародних організаціях. КРАІЛ також закликала гемблінговий бізнес наслідувати приклад букмекерської компанії Parimatch, яка оголосила про припинення співпраці з РФ та виведення франшизи звідти. Свій бізнес з РФ також вивела компанія Favbet.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук