«Алло» звільнила більше половини співробітників. Частина магазинів — знищена

Читати на RU

Голова ради директорів групи компаній «Алло» Дмитро Деревицький розповів про стан компанії після першого місяця війни. Серед іншого, компанії довелось попрощатись з великою кількістю співробітників.

Співробітники

Через війну «Алло» звільнила більше половини співробітників. Інші працюють по можливості і, судячи з допису, отримують зарплати згідно відпрацьованих годин. Деревицький також додав, що компанія в березні виплатила матеріальну допомогу для 3500 співробітників на суму в 25 млн грн.

Магазини та продажі

Компанія втратила активи: частина магазинів розграбована, частина — знищена. Деякі магазини знаходяться на територіях, до яких зараз немає доступу.

В той же час, компанія поступово відкриває магазини і сьогодні вже більше 200 точок працює.

Для налагодження роботи основний об’єм продукції перевезений на захід України. Звідти вже йде налагодження постачання магазинів. В квітні також планується налагодити імпорт критично важливої електроніки.

Також відновив свою роботу онлайн. Вже зараз можна зробити замовлення онлайн з видачею товару в точках «Алло». До кінця квітня планують налагодити доставку через поштові служби.

Також відновлює роботу маркетплейс, зараз на ньому представлено 700 партнерів «Алло».

Проблеми

Спостерігається критичне падіння маржі.

Ще одна велика проблема, як стверджує Деревицький — оренда. За його словами, частина власників приміщень вимагає сплати оренди у повному обсязі, якщо магазин працює. При цьому орендодавці не зважають на падіння доходів. Якщо домовитись не вийде, вказує Деревицький, компанія залишить такі точки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук