Anonymous поширив базу даних про 120 000 військових РФ. Її злили українські хакери

Читати на RU

Організація Anonymous поширила базу даних з інформацією про 120 000 російських військових, які, ймовірно, брали участь у вторгненні в Україну. Посилання на злам розміщено в офіційному твітері Anonymous.

«Усі солдати, які беруть участь у вторгненні в Україну, мають бути піддані трибуналу за військові злочини», – говориться в повідомленні Anonimous.

Ця база даних була злита ще на початку війни в Україні. Про це повідомляє українська спільнота InformNapalm, яка, власне, і оприлюднила злив.

Що за база

Як повідомляє InformNapalm, основну частину бази викладали українські хакери E_N_I_G_M_A, після чого спільнота доповнила її даними з власних розслідувань. Вперше база була поширена 25 лютого у вигляді трьох таблиць з даними сумарно про понад 100 000 російських військових.

Як зазначають в InformNapalm, орієнтовно ця база актуальна станом на 2018 рік, тобто в ній може не бути тих, хто підписував контракти після 2018, і навпаки, в ній можуть бути дані тих, хто служив до 2018.

«До інформації треба ставитись обережно, але базу можна використовувати для перевірки даних по в/ч, паспортним даним військових і т.д.», – говориться в повідомленні спільноти.

1 квітня цю базу опублікувало видання «Українська правда» з посиланням на Центр оборонних стратегій України (неприбуткова громадська організація). Саме новина на «Українській правді» вказана як джерело даних у зливі Anonymous. Джерело зливу в статті не розкривається, але характеризується як «надійне».

Як користуватися базою

Дані можуть знадобитись для того, щоб знайти кожного воєнного злочинця і, в залежності від ступеня його участі у війнах, виносити кожному відповідний вирок. Повністю злив можна переглянути тут.

В таблиці можна здійснювати пошук за ключовими словами. Наприклад, забиваємо 64 омсбр (“в/ч 51460”, або “войсковая часть 51460”). База видає результат на 1648 осіб, які проходили або проходять службу в цій частині.

Скріншот: InformNapalm

«Хтось звільнився, але хтось з офіцерського складу точно ще служить. І маємо таким чином адреси та паспортні дані, щоб звузити пошук і знайти саме причетних до геноциду в Україні», – пояснюють волонтери.

Що таке InformNapalm

InformNapalm – це спільнота, заснована у березні 2014 під час збройної агресії Росії проти України у Криму. На даний час на волонтерських засадах у спільноту InformNapalm входять люди з 20 країн світу, які проводять OSINT-дослідження, перекладають та поширюють публікації іноземними мовами, ведуть медійну, дипломатичну і просвітницьку роботу. З моменту заснування, спільнота опублікувала понад 1800 досліджень. З 24 лютого 2022 року InformNapalm переформатувалася під військові потреби. 

Засновником спільноти і головним редактором сайту InformNapalm.org є вимушений переселенець з Криму Роман Бурко. Співзасновником спільноти та автором багатьох OSINT-досліджень є колишній військовий з Грузії Іраклій Комахідзе. 

Докладніше про спільноту можна почитати тут.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук