«Довелось звільнити дві третини людей». Як Dots Platform працює в час війни

Читати на RU

Ярослав Циганенко, CEO Dots Platform, яка розробляє технологічні рішення для ринку доставки їжі, розповів про бізнес у війну. Компанії довелося звільнити дві третини команди, а щомісячний виторг дорівнює нулю. Однак Dots Platform шукають інвесторів і вже відправили заявку в Y Combinator.

Як Dots Platform працює в час війни

Більшість наших клієнтів — з України і всі вони поставили на паузу свої сервіси доставки. Російські акаунти ми зупинили в перші дні війни, а плату за лютий не отримуємо. Ми не мали інвестицій і щомісяця реінвестували весь прибуток нашого іншого проекту Mister.Am, тому резервів було не так багато. Mister.Am, до речі, перезапускаємо в мирних містах, але до попередніх результатів ще далеко.

Наш офіс знаходиться в центрі Чернігова, одному з найбільш зруйнованих міст України. Перші десять днів вся команда була на місці. Ми швидко адаптували Dots Platform під потреби воєнного часу, запустили сервіс для доставки допомоги, долучили понад 70 волонтерів і доставили сотні замовлень. Наразі ми передали цей проект всеукраїнській організації «Співдія», вони мають значно більший ресурс, досвід, прямий доступ до гуманітарного постачання, відкривають хаби видачі замовлень і використовують нашу платформу для «доставки останньої милі».

Про команду

Більшість людей зараз виїхали і вже в безпеці. На жаль, декілька залишаються і їх евакуація зараз небезпечна. Проте ми на зв’язку і обов’язково всім допоможемо.

В Dots Platform непроста фінансова ситуація. Щомісячного виторгу зараз майже немає, а команда розпорошена по різних містах. Ми з партнером намагалися знайти швидкі варіанти залучити додаткові ресурси, але не змогли. Очевидно, що нам потрібно більше часу, але ми точно не могли тримати команду в стані невизначеності. Ми розрахувалися з усіма на 100%, однак з 30 людей змогли залишити тільки 10.

Про плани

Ми вже подали заявку до акселератору Y Combinator і чекаємо на інтерв’ю. Також подали заявку на грант Google, який нещодавно відкрив фонд допомоги українським проектам. Сьогодні подалися до польської програми підтримки Poland Prize. Активно шукаємо інші варіанти стосовно грантів і спілкуємося з інвесторами, намагаємося залучити фінансування для подальшого розвитку.

Також ми шукаємо можливості розгорнути платформу для клієнтів з Європи та США. А ще повертаємо в роботу поточних клієнтів і перезапускаємо продажі в Україні, з таргетом на західні регіони: Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль та інші міста.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук