Український офіс «Бітрікс24» закривається через війну

Як стало відомо AIN.UA, український офіс «Бітрікс24» повністю закрився або перебуває на межі закриття через війну. Ці дані виданню частково підтвердив і СEO українського «Бітрікс24» Дмитро Суслов.

  • Спочатку трохи передісторії: «Бітрікс24» — це компанія, що продає в Україні однойменні CRM-системи для керування бізнесом. Раніше це була «1С-Бітрікс» (спільне підприємство російських 1С та «Бітрікс-софт»). Але 2017 року українська «донька» змінила власників: російські бенефіциари «1С-Бітрікс» та інші, згідно з даними держреєстрів, вийшли зі складу учасників, і власником лишився Дмитро Суслов. Тоді Суслов говорив про те, що «1С-Бітрікс» фактично полишає український ринок.
  • Після початку війни українська «Бітрікс24» виступила із заявою, в якій засудила вторгнення РФ до України.

«Ще за кілька днів до початку війни ми згорнули всі проєкти розвитку, тому що не бачимо можливості думати про майбутнє «Бітрікс24» в Україні. Ми повністю припинили взаємодію з компанією-розробником продукту. А ще вирішили перерахувати 1 000 000 гривень на підтримку Збройних сил України», — йшлося у заяві компанії.

  • Наразі виглядає так, що майбутнього у компанії немає. На питання AIN.UA про те, чи закрився офіс «Бітрікс24», Суслов відповів, що це майже так. Причина — війна. «Плани, навіть найближчі, зараз будувати неможливо. Якщо щось відбудеться — компанія проінформує про це», повідомив він.
  • За словами Суслова, компанія наразі не приймає платежів від клієнтів, вони можуть продовжувати користуватися продуктом безкоштовно. Але у AIN.UA поки немає даних про те, наскільки це безпечно (приміром, чи не передаються дані українських користувачів цих систем на сервери до РФ). Юрособа компанії, за даними держреєстрів, поки не перебуває у процесі припинення.
  • Зазначимо, що «Бітрікс24» вказували раніше у переліку софта російського походження, з якого українським компаніям рекомендовано переходити на аналоги. За даними AIN.UA, 2020 року цим сервісом в Україні користувалося біля 100 000 людей із 13 000 компаній.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук