LinkedIn блокує акаунти, що висвітлюють правдиві злочини РФ проти України

Читати на RU

LinkedIn блокує акаунти, що висвітлюють правдиві злочини РФ проти України. Про факти цього повідомляють українські користувачі LinkedIn. Одночасно, соцмережа підтримує пости рашистів з фейковою інформацією та символікою, яку світ прирівнює до свастики.

За словами українських юзерів LinkedIn, соцмережа блокує пости про агресію РФ, а також посилання, за якими інші користувачі можуть пожертвувати кошти на підтримку ЗСУ.

Причиною бану LinkedIn називає порушення норм спільноти та просить підтвердити особистість надіславши фото документів. Показово, що після верифікації, соцмережа закликає заблокованих користувачів визнати власну неправоту та погодитися дотримуватися «норм спільноти» надалі.

Користувачі, чиї акаунти були заблоковані, наголошують, що опублікована ними інформація містила фото або історії, пов’язані зі звірствами росіян в Україні. Тарас Думич, керівний партнер Wolf Theiss, надіслав листа до американського Financial Times, в якому детально розписав позицію LinkedIn:

«У своїх публікаціях у LinkedIn я зосереджувався на правді, хоча ця правда не обов’язково звучить добре для росіян і тих, хто їх підтримує <…> Однак, схоже, LinkedIn не був задоволений моєю ініціативою. Після публікації, в якій був відображений мультфільм про українського солдата, який тримає дитину, й російського військовозобов’язаного, який краде їжу у місцевих жителів, LinkedIn вирішив повністю обмежити мій обліковий запис, стверджуючи, що моя поведінка порушує норми спільноти».

Одночасно, LinkedIn не забороняє росіянам публікувати символіку, що прирівнюється світом до сучасної свастики. Згідно з іншими коментарями, соцмережа не підтримує цілісність України загалом та вітає російську пропаганду.

Пост в LinkedIn
Зображення: Владислава Зацаринна

Нагадаємо, раніше Microsoft, якій належить LinkedIn, наголосила, що продовжить вести бізнес в РФ незважаючи на заклики бойкотувати країну-агресора, яка вчиняє геноцид проти мирного народу України. Як бачимо, про підтримку Росії яскраво свідчить й блокування українських користувачів та їх постів щодо війни.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук