На російському Avito, проекті OLX Group, продають «трофеї з-під Броварів»

Читати на RU

Наприкінці березня OLX Group прийняла рішення припинити будь-яку роботу в РФ та відділити російський сервіс оголошень Avito в окрему незалежну компанію. Зараз Avito не просто продовжує працювати в Росії, ігноруючи факт війни, а фактично є її прямим співучасником — на сайті можна знайти оголошення про найм контрактників на війну. Віднедавна на Avito також почали з’являтися повідомлення про продаж «трофеїв» — речей, які російські окупанти крадуть в Україні. На одне з таких звернув увагу Денис Суділковський, CMO в ЛУН.


Скріншот: Денис Суділковський
На сайті Avito цього оголошення вже немає, однак воно все ще відображається у пошуковику.

Вихід Avito з OLX Group: що не так із цим рішенням

Як AIN.UA писав раніше, після відділення від OLX Group, Avito стане окремою незалежною компанією під керівництвом місцевої команди та власною радою директорів. Крім цього, холдинг Prosus, якому належить OLX Group, не братиме участі в операціях Avito, не вкладатиме в неї кошти і не отримуватиме від сервісу фінансової вигоди.

Тобто замість того, щоб закрити бізнес в Росії, акціонери роблять його абсолютно непідконтрольним, з власною неконтрольованою командою і спочатку з їх допомогою набирають вбивць, гвалтівників та мародерів «на роботу», а після продають «трофеї».

Варто підкреслити, що після прийняття рішення про відділення, ні Prosus, ні OLX Group ніяк не вплинули на внутрішню політику платформи по розміщенню оголошень, які відверто підтримують, сприяють війні в Україні та вбивствам українців. Попри те, що в компаніях заявляли про видалення усіх подібних повідомлень, вони є і з’являються надалі.

В «OLX Україна» стверджують, що не підтримують діяльність Avito та закликають материнську компанію вийти з РФ.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук