Як онлайн купити валюту в Україні попри обмеження

2
Читати на RU

Після початку повномасштабного вторгнення, Нацбанк заборонив купувати іноземну валюту фізичним особам. Журналісти Forbes знайшли щонайменше три способи, які дозволяють отримати валюту онлайн за допомогою Revolut, PayPal або Wise.

Revolut

Revolut значно спростив відкриття рахунків для українських біженців. Це також дозволяє зробити карту і купити валюту українцям, які залишились. Ось що потрібно зробити:

  1. Завантажити додаток Revolut.
  2. Створити обліковий запис за допомогою українського номера та привʼязати картку українського банку.
  3. Вказати країну, у якій нібито перебуває користувач, наприклад Польщу. Це не відіграє роль.
  4. Поповнити рахунок Revolut у валюті за допомогою будь-якої гривневої карти. Курс залежить від українського банку.
  5. Переказати з неї валюту на валютну картку будь-якого українського банку. Для цього потрібно провести SWIFT-платіж. Комісії за SWIFT у Revolut немає.

Revolut обмежує операції з обміну валют для нових користувачів. Для Польщі це ліміт до 5000 злотих на місяць. Також НБУ встановив ліміт на P2P-перекази та операції з поповнення карткою електронних гаманців у 100 000 грн на місяць.

PayPal

Нещодавно PayPal повноцінно запрацював в Україні. Тепер користувачі можуть робити перекази на українські картки, в тому числі у валюті. Сервіс лояльний до облікових записів, які створили до 17 березня, коли PayPal запрацював в Україні. Через них можна без обмежень купувати валюту та пересилати її на валютні картки. Нові облікові записи працюють з проблемами. Комісії для українських користувачів PayPal скасовано до 30 червня.

Wise

У Wise можна створити віртуальний рахунок і поповнити його через GooglePay або ApplePay. Далі потрібно переслати гроші на українську валютну карту SWIFT-платежем. Користувачу доведеться заплатити комісію не менше $5. При переказі $100 доведеться віддати $5,2 комісії, $1000 – $10,6.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук