Запустили IT-кластер Закарпаття. Обіцяють бронювати айтішників від мобілізації

Читати на RU

З 5 квітня 2022 року почав працювати Закарпатський IT-кластер. Про це AIN.UA повідомили у пресслужбі кластеру.

  • Основна мета кластеру: створити комфортні умови для життя та роботи IT-спеціалістів, які фізично зараз перебувають на Закарпатті, або ж планують переїхати до цієї області найближчим часом.
  • До координаційної ради увійшли представники Astound Commerce, SoftServe, Sigma Software, Genesis, 4TEAM, Telesens, Львівський ІТ-Кластер, Харківський ІТ-Кластер, ЕPAM, Intellias, SQUAD, Parimatch Tech.
  • Керівником ради обрали Жанну Капіцу, засновницю та CEO HR-агенції 4TEAM. Ця рада співпрацюватиме з місцевою владою задля захисту інтересів IT-спільноти на території області. Наразі в рамках координаційної ради створені робочі групи за наступним напрямками: безпека, бронювання від мобілізації, житлові питання, управління талантами та освіта, побудова та розвиток екосистеми, розвиток IT-спільноти, інвестиції та інновації, логістика.
  • Наразі кластер разом із Закарпатською ОДА працюють над механізмом бронювання айтішників від мобілізації.
  • Учасниками кластеру зможуть стати члени ІТ-спільноти незалежно від тривалості перебування на Закарпатті (постійно чи тимчасово). Ключовою умовою для реєстрації в кластері є фізичне резидентство ТОВ та ФОП в Закарпатській області. На разі редакції AIN.UA ніхто з юристів та експертів не зміг підтвердити, що це дійсно можливо зробити у таких обсягах.
  • Новини з приводу реєстрації резидентства, броні від мобілізації та інші публікуватимуть у офіційному Telegram-каналі кластеру.

Нагадаємо, раніше Харківський IT-кластер виступав із заявою про те, що заклики Закарпатського IT-кластера є обурливими, адже щоб вступити до Закарпатського кластеру, бізнес має здійснити місцеву реєстрацію, тобто платити податки в бюджет Закарпаття. І якщо харківський бізнес переїде в цей регіон, то і податки сплачуватиме тут.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук