Українські соцмережі — список месенджерів

1
Читати на RU

Через блокування соціальних мереж «ВКонтакте» та «Одноклассники» на території країни користувачі шукають альтернативне місце для спілкування. Таким місцем, очевидно, має стати Facebook. Але є й ті, хто вірить у створення національної української соціальної мережі. Багато хто якраз активізувався після останнього указу президента країни. Редакція AIN.UA зібрала сім українських соцмереж.


2021 року AIN.UA оновив цей текст. Ми додали ще одну соціальну мережу, а також оновили статус уже згаданих у матеріалі українських месенджерів.


Українські соцмережі

Kawoon

Підрозділ української IT-компанії RiverSoft працює над месенджером Kawoon. Застосунок запустили у 2021 році. Як стверджують розробники, він має розв’язати проблему перенасиченості текстових блогів та великих груп, яка є характерною для популярних платформ-конкурентів. Програма доступна для завантаження та працює — можна завантажити на iOS та Android. Користувачі Kawoon можуть особисто створювати спільноти та додавати користувачів, публікувати пости, а також приєднуватися до інших тематичних груп. Докладніше — у матеріалі на AIN.UA.

Українці

Соціальна мережа «Українці» існує з 2009 року. Творці сервісу мають на меті надати можливість спілкуватися між собою, а також «згуртувати націю й піднести національний дух». Під час реєстрації соцмережа, крім основної інформації, пропонує користувачеві відповісти на запитання, чому він вважає себе українцем. Загалом на сайті шість розділів: «Новини», «Групи», «Альбоми», «Опитування», «Українці» (пошук за людьми) та «Ігри».

Yachudo (у 2021 році — не працює)

На сайті соцмережі зазначено, що Yachudo «надає унікальні можливості для спілкування та персоналізації свого цифрового простору». Коли сервіс повноцінно запустився невідомо, але, судячи з блогу, бета-тестування почалося у 2010 році. На головному екрані користувача виводяться новини, статуси користувача, його оцінки інших записів, відповіді та згадки. Також у соцмережі є традиційні розділи: «Фото», «Діалоги» та «Контакти».

FamalyUa (у 2021 році — не працює)

За словами творців сервісу, у рамках FamalyUA вони хочуть сформувати унікальну українську соціальну мережу, яка поєднає в собі найкраще з аналогів. У центрі екрана соцмережі відображається головна інформація. Ліворуч розмістилася панель навігації (як у «ВКонтакте»), а праворуч — актуальні теми (як у Twitter). Розділи тут звичайні: «Новини», «Друзі», «Повідомлення», «Групи» та інші. Є навіть завантажена музика, щоправда, прослухати її не можна.

СІЧ.УКР (2021 року — не працює)

«СІЧ.УКР» — соціальна мережа «для українців у всьому світі». На головному екрані відображається активність людей — можна відстежувати новини всіх зареєстрованих користувачів або лише своїх друзів. На «СІЧ.УКР» можна створити запис двома способами — у розділі «Блоги», де немає обмежень, та у вкладці «Мікроблоги» з лімітом 140 символів. З інших функцій — перегляд фотографій користувачів, новин груп та участь в обговореннях.

НаМайдані

Соціальну мережу «НаМайдані» було створено у 2014 році. Сервіс має всі традиційні розділи: стрічку новин, повідомлення, групи, фото та відео. Цікаво, що сайт (частково) перекладено п’ятьма мовами: англійською, російською, німецькою, іспанською та турецькою. До того ж кожному користувачеві нараховуються бали за активність, які прив’язані до біткоїна. Навіщо вони потрібні — невідомо.

CIMBOR

За словами творців соціальної мережі, CIMBOR — це сайт знайомств та розваг, який орієнтований насамперед на мешканців України, але також на громадян Словаччини, Угорщини, Польщі та Румунії. Головний розділ сервісу — це стрічка новина, яка відображає оновлення від усіх користувачів. Також у соцмережі є вкладки «Фото», «Відео», «Блоги». Примітно, що в CIMBOR можна продавати та купувати товари (як на OLX), а також формувати списки завдань, які бачитимуть або лише автор, або його друзі, або взагалі всі користувачі.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук