«Ало, Путін, я в полоні» – «Привези стіралку». Добірка мемів про спійманого Медведчука

Народний депутат від партії ОПЗЖ Віктор Медведчук, відомий своїми тісними зв’язками з Путіним, 12 квітня був затриманий в рамках спецоперації СБУ при спробі покинути Україну.

Фотографію опального депутата, який зник з-під домашнього арешту невдовзі після вторгнення РФ в Україну, опублікував особисто Володимир Зеленський. Він також відмітив символізм, адже Медведчука затримали в День космонавтики.

У ту ж саму мить уанет вибухнув мемами. AIN.UA зібрав найсмішніші з них.


Як зазначають українці, на фотографіях, опублікованих Зеленським та МВС України пан Медведчук виглядає трошки інакше, ніж на пропагандистських ефірах та фотографіях з офіційних заходів у Путіна: якийсь він понурий та неприбраний… Можливо, саме через це у Кремлі його одразу не впізнали.

Українці також звернули увагу на вбрання, в якому був спійманий Медведчук. Вочевидь, український піксель і правда дуже крутий, як відмічає Сергій Ліпко. Адже депутата-колабораціоніста не могли знайти більше місяця!

Волонтери теж мають що сказати з приводу форми затриманого:

Спантеличені і кремлівські пропагандисти. Особливо занепокоївся мав би Кадиров. Так хто ж насправді бомбив Донбас всі ці вісім років?

Кретивники також порозмірковували на тему, як саме проходило затримання Медведчука. Ймовірно, не обійшлося без Тракторних військ України.

Зеленський вже запропонував обміняти Віктора Володимировича на українських полонених та незаконно депортованих маріупольців. Але громадяни пропонують йому дещо інше застосування.

Хоча ні, краще так:

Доля дружини Медведчука Оксани Марченко наразі невідома, але є підозра, що вона не сильно сумує за чоловіком.

Не обійшлося й без влучних фотожаб з деякими українськими політиками – які вже стали класикою мемного уанету.

Авторів більшості оригінальних мемів наразі встановити складно, тому що вони розповсюджуються соцмережами зі швидкістю світла. Журналіст та піарник Ярема Дух у своєму Twitter зібрав чимало з них. Пропонуємо насолодитися креативами українців у нашій галереї.


Депутат від уже забороненої в Україні політичної партії «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук перебував під домашнім арештом з 13 травня 2021 року. Його підозрювали в держзраді. 

Відразу після початку вторгнення Росії в Україну Медведчук зник. Його адвокат Лариса Чередниченко заявила, що він залишив маєток буцім-то через погрози з боку «радикальних націоналістичних угрупувань», але запевнила, що він залишається в Києві. Між тим, за словами Зеленського, Медведчук був затриманий при спробі втекти з України.


Закінчити цей матеріал хотілося б на позитивній ноті. Тому на останок пропонуємо трошки поностальгувати і згадати ще один унікальний мем, який народився в Україні після перемоги Майдану. І лишається черговим доказом того, що як би там не було – Україна завжди переможе, а проросійські політики на нашій землі закінчують погано.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук