З початку війни ігрові компанії пожертвували майже $200 млн на гуманітарну допомогу Україні

З початку війни, розпочатої РФ, світові ігрові компанії зібрали $195 258 400 на гуманітарну допомогу Україні. Про це йдеться у звіті Levvvel від 11 квітня 2022 року.

  • На момент публікації, найбільше коштів пожертвували лідери індустрії Epic Games та Microsoft – $144 млн. При цьому, значну частину суми зібрала саме Epic, адже направила на благодійність весь прибуток Fortnite за чотириденний період.
  • $20 млн, які зібрала під час акції Stand for Ukraine, направила Humble Bundle. Компанія пропонувала ігри Back 4 Blood, Fable Anniversary, Sunset Overdrive, Max Payne 3 і Spyro Reignited Trilogy всього за $40. Набір став хітом серед ігрової спільноти, що дозволило зібрати кошти на благодійність.
Допомога Україні
Зображення: Levvvel
  • Трійку замикає Necrosoft, що внесла $6,3 млн. На четвертому та п’ятому місці – Riot Games та Embracer Group. Вони зібрали $5,4 млн та $5 млн відповідно.
  • Решта списку складається з зусиль Sony, Supercell, Wargaming та інших. Більшість з них пожертвували понад мільйон доларів.

Список пожертв, надісланих на благодійні цілі в Україну, оновлюється. Слідкувати можна за посиланням.

Очікувалося, що російський ринок ігор досягне $3,6 млрд у 2025 році. Проте, за нинішніх тенденцій ця цифра, ймовірно, буде значно меншою, йдеться у звіті Levvvel. У ході війни український уряд закликає ігрові компанії вийти і припинити будь-який бізнес в Росії. У відповідь в РФ пригрозили легалізувати піратство ПЗ та інші економічні заходи проти компаній.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук