Мей Маск заговорила українською. Це ініціатива Share UA Voices стартапу Respeecher

Читати на RU

Український стартап Respeecher запустив ініціативу Share Ukrainian Voices, в рамках якої допомагає голлівудським зіркам та відомим людям, що підтримують Україну, заговорити українською власним голосом.

До проекту вже долучилися акторка Еббі Севедж із серіалу Orange is a new black, яка розповіла про Україну у своєму Instagram, та Мей Маск — у Twitter. Вони обидві висловили своє захоплення мужністю українців та закликали підтримати нашу армію донатами. І завдяки технологіям мовної АІ-трансформації, зробили це українською мовою.

Як Respeecher допомагає заговорити українською?

Щоб створити ці відео, Respeecher проаналізував аудіозаписи Еббі Севедж та Мей Маск, а також їхні інтерв’ю. Далі за допомогою нейронних мереж, команда розробила копію голосів та наклала їх на озвучку актрис, котрі зачитували текст українською. Згенерована ML-модель тренується від 3 до 5 днів, аби голос і тональність були схожими до оригінальних.

У Respeecher підкреслюють, що головна ціль ініціативи Share UA Voices — зібрати більше коштів для допомоги українській армії та привернути увагу до нашої мови.

Технологія штучного інтелекту Respeecher дозволяє зіркам говорити нашою мовою з нашою нацією, хоч вони поки не володіють українською. Ми подумали: «Чому б і ні?» Якщо це ще одна нагода зібрати ще більше коштів на підтримку України, і ще раз нагадати світу про реалії війни в Україні, — розповів Олександр Сердюк, CEO та співзасновник Respeecher.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук