Запустився сервіс Pidvezu, який допомагає безкоштовно підвезти пасажирів або доставити речі 

Читати на RU

Український студент Дмитро Буслов створив сервіс Pidvezu для допомоги з транспортом від водіїв-волонтерів. Це безкоштовний аналог BlaBlaCar, який також дозволяє перевозити речі. 

  • Сервіс призначений для водіїв та пасажирів. Водій може опублікувати маршрут між містами, а пасажири, яким по дорозі, можуть подати заявку. Для цього потрібно заповнити форму і вказати точки відправлення та прибуття.
  • В Telegram-боті водій отримує повідомлення, якщо у нього з’явилася заявка на маршрут. Після схвалення сервіс автоматично створює маршрут.
  • Пасажир також може опублікувати свій маршрут, якщо не знайшов водія. Тоді інші водії або просто волонтери можуть і зв’язатися з пасажиром.
  • Pidvezu орієнтований на те, щоб перевозити людей, тварин, речі, продукти або на будь-яку іншу допомогу з транспортом. 
  • Pidvezu створив Дмитро Буслов — 19-річний студент Дніпровської Політехніки. Раніше він також зробив сервіс teenwork для роботи підлітків в Україні. На час війни цей майданчик не приймає заявки.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ українські активісти створили вже безліч волонтерських сервісів. В березні запрацював сервіс Potreba. Тут можна знайти тимчасове житло, медикаменти, гуманітарну та психологічну допомогу. Волонтери та ті, хто потребує підтримки, можуть залишити оголошення.

До того Центр Спільних Дій створив сервіс, який допомагає знайти тимчасову домівку людям, які виїхали в напрямку заходу України. Публікуємо їхнє оголошення.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук