Російські IT-підприємці просять не ідентифікувати їх з РФ

Читати на RU

Американська редакція видання Forbes опублікувала матеріал, де зазначає прохання низки російських IT-мільярдерів не вказувати їх як громадян РФ. Видання наводить такі приклади:

  • Павло Дуров. За словами представника Telegram, Дуров давно поїхав з Росії і не планує туди повертатись. У нього громадянство Франції (а ще паспорт Сент-Кітс та Невіс), сам він живе в ОАЕ, де і знаходиться команда Telegram. Тому, вважає речник Telegram, називати Дурова російським підприємцем неправильно.
  • Брати Ігор та Дмитро Бухмани, засновники Playrix. Вони народились в Вологді, більша частина команди Playrix — в офісах в РФ. Самі ж брати перереєстрували головний офіс в Ірландії ще у 2013-у. Як повідомляє Forbes, Бухмани попросили вказувати їх як громадян Ізраілю, куди вони емігрували у 2016 році, а не росіянами. Їх прохання йде в розріз тому, що відбувається у них в команді, де вводиться цензура:
  • Нік Стронський, або ж Микола Стронський, один з двох співзасновників Revolut. PR-команда попросила Forbes вказувати, що Нік — громадянин Британії. На відміну від персон вище, Revolut засудив війну Росії проти України.
  • Юрій Мільнер, мабуть, найвідоміший російський інвестор. Він вчасно вклався в Facebook та Twitter, заробив статок на вигідних угодах. Мільнер народився у Москві, там же отримав освіту. Тим не менше, як він сам вказує, він є громадянином Ізраілю з 1999 року, переїхав туди у 2005-у, а з 2014-го року — проживає у Каліфорнії, США. Він вказує, що не має активів у РФ, не знайомий з путіним, не був у РФ з 2014-го. І тому просить не ідентифікувати себе з РФ.

На YouTube є канал, що має назву «Русские норм». Всі, окрім Дурова, є гостям цього каналу. До 24-го лютого, видно, всім їм здавалось, що це і правда «норм».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук