Reface запустив застосунок для створення проукраїнських мемів

Читати на RU

Український AI-стартап Reface запустив безкоштовний додаток «Мемомет», який дозволяє створювати проукраїнські меми та смішні колажі. За допомогою нейромереж користувачі можуть легко вирізати об’єкт, людину чи голову із будь-якого зображення і перетворити їх на мем.

Також в застосунку є чимало готових шаблонів і об’єктів, до яких постійно додаватимуть нові. 

Тут і далі зображення: Reface

На думку розробників, меми рятують від тривожності. Це в команді стартапу помітили ще під час пандемії коронавірусу, коли користувачі Reface знімали стрес з допомогою розважального контенту.

«Війна ж в Україні показала не тільки те, яка сильна наша армія і народне єднання, але і те, що гумор – частина українського культурного коду, який ми пишемо просто зараз. Напевно, це перша війна у світі з такою кількістю мемів і цілющих жартів», – коментує Дмитро Швець, СЕО Reface. 

«Наша продуктова візія – давати можливість звичайним людям, які не працюють у графічних редакторах і не мають спеціальних навичок, створювати актуальний контент у смартфоні за кілька хвилин», – додав Іван Алцибєєв, CPO Reface.

Як створити мем у «Мемометі»? 

  1. Завантажте «Мемомет» в AppStore або Google Play.
  2. Завантажте зображення чи оберіть із запропонованих. Технологія автоматично розпізнає людей/об’єкти і обріже їх.
  3. Змініть фон чи додайте новий об’єкт на зображення.
  4. Придумайте влучний підпис.
  5. Збережіть результат і поділіться ним у соцмережах або запропонуйте свій мем Telegram-каналу «Мемомет». Найкращі будуть опубліковані. 

Серед стандартних об’єктів у застосунку будуть як позитивні персонажі (Зеленський, Арестович, Кім), так і негативні (Путін, Лавров, Шойгу). Також будуть додані легендарні атрибути цієї війни – джавеліни, трактори, корабель, а також локалізовані бекграунди для мемів – дорожні знаки, довгий стіл Путіна, автобусна зупинка у Чорнобаївці. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук