The Boring Company Ілона Маска залучила $675 млн, оцінка — $5,7 млрд

Читати на RU

Компанія Ілона Маска The Boring Company, по будівництву підземних доріг залучила $675 млн у раунді C. Тепер її оцінка досягла $5,7 млрд, повідомляє Tech Crunch.

  • Раунд очолили Vy Capital та Sequoia Capital. Також серед інвесторів Valor Equity Partners, Founders Fund, 8VC, Craft Ventures та DFJ Growth.
  • Компанія стверджує, що використає кошти, щоб збільшити кількість розробників, побудувати та масштабувати проекти Loop та прискорити розробку автомобіля Prufrock. Це тунельна машина наступного покоління компанії.
  • В компанії кажуть, що їх технологія зможе перевозити пасажирів зі швидкістю до 240 км/год, однак максимальна швидкість, яку вдалося досягнути сьогодні втричі менша – лише 80 км/год.
  • Нещодавно The Boring Company отримала дозвіл на тунельну мережу протяжністю 46 кілометрів під Лас-Вегасом. Компанія називає це «найбільшим підземним транспортним проектом» і каже, що в майбутньому він зможе перевозити 57 000 пасажирів на годину.

Ім’я Маска вже більше двох тижнів регулярно з’являється в найбільших світових медіа, через його бажання придбати Twitter. Після покупки 9,2% акцій соцмережі мільярдер націлився на повну приватизацію платформи. Маск пропонує $54,20 за акцію. Таким чином 100% акцій Twitter може обійтись йому в $43 млрд.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук