App Store видалить застарілі додатки, які давно не оновлювались

Читати на RU

Apple припиняє роботу з додатками, які більше не отримують оновлення. Про це стало відомо з листа, який компанія надсилає розробникам, що постраждали, пише The Verge.

  • Apple попереджає, що видалить програми з App Store, які давно не оновляли, і дає розробникам лише 30 днів на їх оновлення. Усі раніше завантажені програми залишаться на пристроях.
  • Це проблема, адже існують додатки, які не довго не оновлювалися, однак попит на них залишався високим. Наприклад Коста Елефтеріу, розробник клавіатури Apple Watch FlickType, каже, що Apple зняла версію його програми, створену спеціально для людей з вадами зору, оскільки вона не оновлювалася протягом двох років.
  • У відповідь на це на сайті App Store Improvements Apple повідомила: «Ми впроваджуємо постійний процес оцінки додатків, видаляючи програми, які більше не функціонують за призначенням, не відповідають поточним інструкціям щодо перегляду або застаріли». 
  • Не відразу зрозуміло, коли Apple опублікувала чи востаннє оновлювала цю публікацію.
  • Критики такої політики Apple стверджують, що мобільні додатки повинні залишатися доступними незалежно від їхнього віку, як старі відеоігри залишаються доступними на консолях. Інші кажуть, що видалення є занадто жорстким рішенням для розробників, і стверджують, що Apple не повністю поважає інді-розробників.
  • Раніше цього місяця Google Play Store так само оголосив, що почне обмежувати видимість додатків, які не націлені на актуальний рівень API. Розробники Android мають оновити свої програми до 1 листопада 2022 року, але також мають можливість подати заявку на продовження на шість місяців, якщо вони не встигають встигнути в термін.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук