Playrix попросили кандидата не обговорювати «спеціальну операцію в Україні». upd: Компанія це заперечує

Читати на RU

Компанія російського походження Playrix, яка розробляє мобільні ігри, запропонувала роботу українському фрілансеру. Він опублікував листування з представником компанії, в якому вони обговорювали корпоративну культуру Playrix. Там заборонено згадувати про «спеціальну операцію в Україні». 

Листування опублікував розробник Дмитро Сорока на своїй сторінці у Linkedin. Він пояснив, що рекрутери Playrix самі звернулися до нього із пропозицією роботи. Після коротко спілкування представник компанії сказав, що є важливий момент: «Ми не обговорюємо спеціальну операцію в Україні». 

Причина, чому в Playrix не говорять про війну — безпека співробітників у РФ. Після того, як Сорока відмовився від вакансії, рекрутер сказав, що ситуація зараз не є однозначною і всієї правди знати неможливо. 

Фото: Дмитро Сорока

«Додатково я отримав маніпуляції, про те що я не зможу знайти роботу в такий складний час», — написав розробник.

В Україні у Playrix близько 1500 співробітників у Києві, Одесі, Рівному, Харкові та Полтаві. В тому числі у складі придбані Playrix українських студій 4Friends, VOKI, Home Games, Zagrava Games та Boolat Games. І приблизно стільки ж у РФ.

У статті про співзасновника Playrix російського мільярдера Ігоря Бухмана американський Forbes каже, що позиція власників Playrix змінилася після 24 лютого і компанія більше не «Поза політикою». 

Однак основні меседжі Бухмана звучать так: «те, що відбувається — трагедія» та «зупиніть війну». Українському читачеві не потрібно пояснювати, чому ці слова ніщо інше, як відсутність позиції. 

Раніше ми писали, що з перших днів війни в Playrix запровадили цензуру: дискусії на, як їх називають, «політичні теми» просто видаляють з Slack. «Ми нікому не забороняємо публічно висловлювати свою думку. Ми тільки просимо залишити хоча б кілька каналів для ділового спілкування», — йдеться у зверненні Бухмана до співробітників.

«Але це смішно, тому що саме висловлювати свою думку вони й не давали, видаляли всі коментарі. Я це бачила і мої також видалили» — коментує для AIN.UA співробітниця Playrix, яка побажала не називати ім’я.

UPD 29.04: В компанії Playrix заперечують причетність до листування з Дмитром Сорокою. У компанії заявляють, що невідомі намагаються очернити її репутацію роботодавця. Для цього спеціально зареєстрували домен playrix.career. Причин, кому і нащо це потрібно, в компанії не називають.

“Для спілкування із кандидатами наша команда використовує поштові адреси у домені @playrix.com. Вказаний у листуванні домен не належить компанії та був створений кілька днів тому невідомими нам особами. Нам дуже прикро, що Дмитро зіткнувся з такою ситуацією, та просимо усіх наших кандидатів перевіряти контакти рекрутерів аби не натрапити на фейкові аккаунти, – коментують у Playrix.

Наша команда проти війни, і ми ніколи не забороняли співробітникам називати її саме так”.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук