API, сповіщення про вуличні бої та загрозу артобстрілу: оновлення додатку «Повітряна тривога»

Читати на RU

З початком повномасштабної війни, яку росія розпочала проти України, компанія Ajax Systems спільно з Stfalcon за підтримки Міністерства цифрової трансформації створили додаток «Повітряна тривога». Він надсилає критичні сповіщення про початок і закінчення воєнної тривоги в усіх областях України. З моменту запуску його завантажили вже 5 млн користувачів.

26 квітня 2022 року команда випустила оновлення додатку. Зокрема, з‘явилися нові типи сповіщень та інші функції.

Що нового у версії 3.0

  • У версії 3.0 застосунку «Повітряна тривога» з’явилися сповіщення про вуличні бої та загрозу артобстрілу.

Нові звукові сповіщення про тривоги суттєво відрізняються: як за звуковим сигналом, так і текстом сповіщень, що особливо важливо для людей із порушеннями зору. Так користувачі зможуть швидко визначати загрозу та відповідно на неї реагувати. Рекомендації щодо того, як діяти, також вказуються у повідомленні.

Як пояснюють розробники, про кожну загрозу застосунок повідомляє окремо. Якщо у місті чи області зафіксовано декілька тривог, сповіщення надійдуть послідовно.

Зображення в матеріалі: “Повітряна тривога”
  • Створено офіційний API для поширення інформації, яка надходить в застосунок «Повітряна тривога».

Відтепер, як пояснюють в команді, розробники інтерактивних карт чи інших сервісів зможуть отримувати систематизовану інформацію про тривоги в Україні. Для отримання доступу до API необхідно залишити заявку на сайті. Заявник має вказати контактні дані та коротко описати проєкт, для якого планується використовувати API.

  • З метою надавати у зручному вигляді інформацію про тривоги на території України спільно з розробником Артемом Лемешевим Ajax Systems, stfalcon за підтримки Мінцифри запущена також офіційна мапу тривог в Україні.

Як отримувати сповіщення про тривогу

  1. Завантажте додаток в Google Play Market та AppStore. Оновлена версія також вже доступна на Huawei. «Повітряна тривога» була розроблена для тих, хто знаходиться в Україні, однак додаток також можливо встановити у країнах ЄС та США. 
  2. Користувачам, які встановили «Повітряну тривогу» раніше, потрібно оновити додаток вручну до версії 3.0 або видалити та встановити заново.
  3. Надайте додатку усі необхідні дозволи.
  4. Виберіть місто.
  5. Відстежуйте початок та кінець повітряних тривог.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук