Представництво Starlink Ukraine зареєстрували в Україні

Читати на RU

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що компанія SpaceX вже зареєструвала українське представництво Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн»). Федоров анонсував, що Starlink готується до відкриття офісу в Україні в середині квітня. Офіс необхідний для офіційного запуску Starlink в Україні.

«Ця технологія використовує певні частоти та обладнання (станції). Відповідно до законодавства України, як і будь-якої іншої країни, запуск подібного проекту передбачає атестацію обладнання та надання частот. Ці частоти ми маємо надати певній юридичній особі і в цьому випадку це може бути лише представництво Space X Starlink в Україні», — пояснив Федоров редакції AIN.UA.

За його словами, лише це представництво, як власник технології, зможе подати обладнання для проведення офіційної атестації. Через відсутність сертифікації раніше і виник казус, при якому цивільним наче забороняли використовувати термінали Starlink, їх основним завданням була робота на об’єктах критичної інфраструктури. Станом на сьогодні проблему наче вирішили.

Starlink – це глобальна супутникова система для доступу до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Starlink вже працює в Україні для критично важливої інфраструктури у воєнний час: електростанцій, військових баз, промислових підприємств, медичних закладів тощо. Раніше ми публікували інструкцію як приєднатися до інтернету від Starlink.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук