upd: На відновлення «Мрії» збирають кошти, продаючи NFT. Це не проект «Антонова»

1
Читати на RU

Оновлено: раніше тут був матеріал, де вказано, що на відновленря літака «Мрія» збирають кошти шахраї. Редакція AIN.UA отримала підтвердження, що кампанія запущена приватною українською компанією «Амедіа», за словами керівника Артема Єгорова, проект збору коштів дійсно не був погоджений з «Антоновим» – це власна ініціатива його команди. «Ми хотіли зробити якісний проект, щоб допомогти зібрати кошти на реконструкцію літака», – додає Єгоров. На момент підготовки цього матеріалу кампанія – самостійний проект, який не погоджений з «Антоновим» чи якимось з міністерств.


На сайті an225nft.com збирають гроші на відновлення літака АН-225 («Мрія»), але як стверджує «Антонов» – це не їх проект.

  • На платформі продають NFT-зображення літака та обіцяють передати кошти в «Антонов».
  • Однак цей сайт створили без погодження з «Антонов». Підприємство не надавало повноважень на збір коштів для відновлення Ан-225.
  • За посиланнями на сайті вказують різні напрями спрямування коштів: у першому – на будівництво «Мрії», у другому – «на потреби ЗСУ».
  • Зараз команда підприємства працює над розробкою офіційного сайту з реквізитами, де кожен зможе побачити, скільки коштів залучено на відбудову літака. На цьому ж ресурсі буде розміщено звіт про використання надходжень.
Фото з сайту an225nft.com

«Не довіряйте невідомим компаніям. Слідкуйте за офіційними повідомленнями «Укроборонпрому» та «Антонов» щодо розвитку програми відновлення Ан-225», — кажуть в компанії.

Ан-225 «Мрія» знищили війська РФ під час боїв на території аеропорту в Гостомелі під Києвом. За інформацією «Укроборонпрому» на відновлення знадобиться понад $3 млрд та понад 5 років.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук