Ілон Маск передав Україні енергетичні станції Tesla Powerwall

Читати на RU

Окрім Starlink, Ілон Маск передав Україні станції Tesla Powerwall. Про це повідомив очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

  • Енергетична система Powerwall має високу автономність і забезпечує резервне живлення під час відключень електрики. Предані станції допоможуть українцям у тих областях, які найбільше постраждали від російської окупації.
  • Так, 29 квітня дві амбулаторії в Бородянці та Ірпені отримали сонячні панелі та системи збереження енергії Tesla Powerwall. Ілон Маск передав їх для потреб українців безкоштовно.
  • Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав 3 комплекти з 12 сонячними панелями. До Бородянського центру первинної медико-санітарної допомоги передано 3 комплекти з 9 сонячними панелями. Кожен комплект має потужність 40 кВт.
  • Powerwall — літій-іонний акумулятор, розроблений американською компанією Tesla Motors. Акумулятор призначений для зберігання електроенергії для побутового споживання при різких змінах навантаження, а також для резервного живлення. Тобто, якщо в регіоні вимкнуть електропостачання, оснащені Powerwall заклади зможуть продовжувати працювати.
  • Система з двох Powerwall коштує $11 000 (по $5 500 кожен) з установкою і може підтримувати забезпечення електроенергією середньостатистичне американське домогосподарство до 18 годин. Система з трьох Powerwall працюватиме до 24 годин.

Нагадаємо, 27 квітня компанія SpaceX зареєструвала українське представництво Starlink Ukraine («Старлінк Юкрейн»). 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук