Ультимативний англомовний дашборд-розсилка подій російського вторгнення від Molfar

До початку війни в Україні ми писали про себе як про агенство бізнес-розвідки. Але коли росія напала на Україну, команда Molfar встала до кіберзахисту нашої держави. Оскільки найстрашніший інструмент, який зводить людей з розуму, це пропаганда — ми почали робити фактчекінг про брехню російських пропагандистів.

Цими роботами одразу зацікавились західні медіа. Зокрема британська газета The Times допомогла нам:

— спростувати брехню про обстріл пологового будинку в Маріуполі;

— розповсюдити правду про звірства російських фашистів в Бучі.

Сьогодні наша компанія стала не тільки бізнес-розвідкою, ми перетворилися на Osint community, яке знаходить контакти військових злочинців і допомагає затримувати російських корегувальників артилерії. І головний наш вклад в оприлюднення правди – це щоденна аналітика про головні військові події в Україні.

Ми не публікуємо новини, ми збираємо факти:

  1. Пошкодження авіаударами, ракетами та РСЗ + карта інтенсивності повітряних тривог по регіонах України;
  2. Втрати серед цивільного населення + діаграма відомого пошкодження інфраструктури та дитячих смертей. Відео російських полонених;
  3. Нові закони в Україні та росії;
  4. Втрати окупантів (жива сила, техніка, устаткування) + інфографіка з деталізацією втрат;
  5. Альтернативні оцінки збитків;
  6. Військові злочини на деокупованих територіях;
  7. Архів даних.

Разом із AIN.Capital ми щодня публікуємо головне з репорту за тегом War In Ukraine. Також існує платна підписка для тих, хто бажає знати всі деталі. В основному це журналісти, представники консульств і посольств, люди з консалтингу і бізнес- та військової аналітики. Коротко: дашборд-розсилка — це набор сухих та зручно організованих фактів, що надають змогу розуміти картину без води і фантазій.

Ось приклад зведення за 23.04.2022:

— головний наратив про облогу Маріуполя;

— 21 обстріл в 8 регіонах України;

— українські та російські закони в цей день;

— сирени, дитячі вбивства, збитки, смерті окупантів.

Все в одному зведенні. Зараз багатьом українцям боляче дивитись на те, що ворог робить з нашою країною. Тож ми прагнемо розказати світу правду – російські війська займаються в Україні тероризмом та геноцидом. Це загарбницька війна з метою відібрати території та знищити народ України. Рф веде війни за аналогічним сценарієм ще з часів радянського союзу, і продовжує займатися терором зараз. Росія – держава на чолі з терористом, яка намагається усіх обманути, засипати фейками та звинуватити народ України у злочинах, які скоює сама росія. Але команда Molfar та усі спеціалісти, які до нас приєдналися, волонтери та журналісти – роблять все можливе, щоб світ знав правду. Ми документуємо всі звірства у режимі 24/7.

Нас читають великі організації та медіа, зокрема The Guardian, Bellingcat та BBC. Ми співпрацюємо з ними та публікуємо розслідування. Нас також читають 20 000 людей в Україні.

Проект не створювався заради отримання прибутків. Це наша можливість розказати реальні факти про те, що відбувається в Україні прямо зараз. Половину отриманих грошей ми передаємо українській армії та українцям, які потребують гуманітарної допомоги. Також доступ до нього повністю безкоштовний для журналістів.

Україна продовжує боротися. І ми запрошуємо вас разом #StandWithUkraine

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук