Студія ZIKZAK розробила концепцію REVIVAL для відбудови інфраструктури

Читати на RU

Студія дизайну й архітектури ZIKZAK розробила концепцію REVIVAL, яка прискорить відбудову інфраструктурних об’єктів. Це багатофункціональні модульні споруди, які придумали спираючись на досвід інших країн.

  • Завдання проекту – швидке будівництво громадських об’єктів, таких як дитячі садки, школи, поліклініки, лікарні для репатріантів.
  • В команді також визначили основні принципи проекту: модульність, масштабованість, доступність матеріалів і рішень, гнучкість планування.
  • В основі REVIVAL – модульні споруди. Це збірно-розбірні конструкцію з металокаркасу, що схожі на конструктор з якого швидко можна скласти, наприклад, молодшу школу на 176 учнів. А додавши ще декілька блоків вже можна розмістити до 500 учнів.
  • В ZIKZAK пропонують облаштовувати із блоків також їдальні, адміністративні, медичні та спортивні корпуси.
Фото: ZIKZAK

У Zikzak наголошують, що таке житло може стати і постійним: як будинок для однієї сім’ї, так і багатоквартирний триповерховий будинок у структурі цілого району. Після того, як житло у всій країні відновлять, модулі можна перетворити на гуртожитки для студентів.

В березні інша українська студія дизайну Balbek Bureau створила проект тимчасового житла для переселенців. Їх модульні містечка можуть вміщувати до 8000 мешканців на площі в 35 га. Однак це максимальний розмір, студія пропонує і поселення меншої площі.

Нагадаємо, станом на 19 квітня 2022 року РФ знищила 30% інфраструктури України на $100 млрд.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук