Як виробник тракторів John Deere стає лідером у сфері штучного інтелекту

3

Компанія John Deere, яка виробляє транспорт для фермерів, створили трактор, що самостійно відправляється на поле і працює без людини. Сьогодні компанія — один з ключових гравців у сфері штучного інтелекту. Редакція AIN.UA переклала статтю The Next Web про те, як їм це вдалося. 

Все почалося в 90-их

John Deere існує вже 200 років. У сфері сільського господарства, ця компанія, яка виробляє зелені трактори, відоміша за Санта Клауса і McDonald’s. Їхніми брендовані кепки носили навіть кінозірки Ештон Катчер і Джордж Клуні.

Люди, які не займаються сільським господарством, навряд чи знають про іншу сторону роботи John Deere. Крім тракторів та інших транспортних засобів, компанія займається сільськогосподарськими технологіями. Судячи з того, як розвиватимуться їх справи, протягом наступних 15 років, John Deere стане компанією зі штучного інтелекту.

John Deere роками вкладає значні кошти в робототехніку та автономність. Ще в кінці 1990-х років компанія придбала розробників GPS-навігаторів NavCon, щоб розвивати автоматизацію тракторів через супутникові системи.

Фото: The Next Web

Штучний інтелект

Протягом кількох років компанія змогла розробити систему, яка керує транспортом з точністю до кількох сантиметрів. Попередні системи GPS могли працювати з похибкою в кілька метрів. Потім компанія взагалі почала співпрацю з NASA, щоб створити першу у світі систему відстеження GPS в інтернеті. Тобто ще десятиліття тому John Deere почали вкладати в розробку точного автономного транспорту. 

Автоматизація є одним зі стовпів для John Deere. Компанія випускає розумні трактори, якими можна керувати без рук, або які самостійно знаходять і знищують бур’ян. Ставка на автономію дозволила компанії стати важливим гравцем у секторі технологій штучного інтелекту.

Віцепрезидент John Deere з автономності та автоматизації Хорхе Еро пояснив, що його компанія підійшла до технології штучного інтелекту з двох сторін. Є автоматизація, завдяки якій машини досягають надлюдської продуктивності, і автономність, яка дозволяє транспорту працювати без водіїв.

Трактор без людей

Як приклад такої технології Еро згадав про системи для виявлення та знищення бур’янів у режимі реального часу. Обприскувати поле пестицидами повністю — шкідливо, а відправляти людей прополювати тисячі гектарів вручну — дорого і важко. Трактори John Deere можуть боротися з бур’янами, поки виконують інші завдання автономно. Так фермери заощаджують час і працю.

Так працює модель трактора 8R. За словами Еро, він не схожий на будь-який інший трактор зі штучним інтелектом, який виробляє компанія. Водії можуть вийти з його кабіни та керувати процесом в програмі.

8R може самостійно знайти дорогу в поле і працювати повністю без людини. Якщо він натрапляє на проблему, з якою не знає, як впоратися, то попереджає людину. Тоді фермер може розбереться особисто.

Відео: John Deere

Фермерам у США, зокрема, для кукурудзи та сої, часто важко знайти робочу силу під час пікових місяців збору врожаю. Після пандемії та обмежень на поїздки, знайти сезонних працівників стало важче і фермери не можуть утримувати свої поля як раніше. Однак John Deere планує автоматизувати майже все на фермі, що має двигун і мінімізувати людський вплив.

Залишити коментар

Коментарі | 3

Пошук