Українець створив гру «Вивчай Україну». Потрібно вгадувати області та міста на карті

Читати на RU

Engineering Manager у PlayQ Альберт Ковнір незалежно від компанії створив гру «Вивчай Україну». У ній потрібно на швидкість клікати на вказані міста чи області на карті. За словами розробника, гра допоможе відволіктися від негативної повістки та краще пізнати рідну країну.

Гра доступна лише у веб-версії за посиланням. Гравці можуть самостійно обрати режим: відгадувати області чи міста України, обмежити час на відповідь або грати не поспішаючи.

Зображення в матеріалі: “Вивчай Україну”

У грі на час дається 1 хв на раунд. По його закінченню, гравець може побачити свій поточний та найкращий результат.

Зображення в матеріалі: “Вивчай Україну”

Як розповів AIN.UA розробник «Вивчай Україну» Альберт Ковнір, ідея створити гру прийшла під час роботи в PlayQ. Будучи Engineering Manager він, зокрема, займається оцінкою морального самопочуття інженерів: вони відповідають на декілька випадкових питань, що допомагать виявити ознаки вигорання. Так, на початку війни трапилося питання «Що ви вивчили за останній час?», на яке один із девелоперів відповів: «Географію України».

Ця відповідь змусила мене замислитися. Я, як і більшість українців, з початку війни вивчили географію нашої країни чи не більше, ніж за всі шкільні роки. Я вирішив розвинути цю ідею та оформити у вигляді гри, – додає Альберт.

Гру Альберт Ковнір розробив самостійно, витративши на це 4 дні. Все почалося із пошуку міст, потім додались області. Перший дизайн був вкрай невдалим, тому деякий час довелося витратити на його повну переробку, говорить Альберт. Останнім додався козачок, якого намалювала дружина розробника. На створення «Вивчай Україну» Альберт Ковнір витратив близько $260, які пішли на купівлю необхідних ассетів.

Як зазначив Альберт, після публікації гри надійшло дуже багато повідомлень про незначні баги, друкарські помилки й недекомунізовані назви міст. При цьому, найчастішим проханням було додати англійську мову. Деяким гравцям феєрверк нагадав вибух фосфорних снарядів і викликав неприємні асоціації, коли ти влучно натискаєш на місто. Тож надалі Альберт планує зосередитись над вдосконаленням гри.

“Якщо гра сподобається людям – додам бекенд, зроблю таблицю лідерів, додам нові режими гри, у тому числі пошук міст за фотографіями. Збільшу пул міст, додам режими складності. Але до цього я хочу переконатися, що гра справді цікава людям і мої зусилля варті того”, – підсумував Альберт Ковнір.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук