На онлайн-мапу ЛУН нанесли інформацію про наявність пального на заправках

Читати на RU

«Корисну карту» ЛУН оновили. Тепер, окрім даних про працюючі магазини, аптеки та інші важливі обʼєкти громадської інфраструктури, на мапі можна побачити АЗС, на яких доступне пальне. По кліку на точку можна дізнатися більш детальну інформацію: які види палива в наявності, по скільки літрів відпускають, графік роботи тощо.

  • Через повномасштабну війну з росією, в Україні виник дефіцит пального. Спочатку він був спровокований перебоями з поставками (до 24 лютого Україна значну частку пального імпортувала з РФ а РБ) та посиленим попитом з-боку стривоженого населення. Після часткової стабілізації на ринку, окупанти завзято бомбили українські НПЗ. 24 квітня росіяни розбомбили останній працюючий нафтопереробний завод в Україні – Кременчуцький НПЗ. Тепер запаси пального Україна отримує тільки від західних партнерів, очікується, що дефіцит вдасться подолати найближчими тижнями.
  • Український сервіс «ЛУН Місто» запустив «Корисну карту» 11 березня. Мета проекту – обʼєднати інформацію, яка потрібна людям для життя під час війни. Дані для сервісу команда «ЛУН Місто» збирає у відкритих джерелах та безпосередньо від бізнесів (аптек, супермаркетів тощо).
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук