Birds Attack 2022: гра про українського бойового качура, який нищить окупантів

Читати на RU

Українські розробники Олексій Новохатський та Марина Харченко запустили гру Birds Attack 2022. У ній бойовий качур знищує російських солдатів, танки, безпілотники та іншу техніку. Про гру розробники розповіли виданню DOU.

Birds Attack 2022 доступна в будь-якому браузері, а щоб розпочати гру, достатньо перейти за посиланням. У ній перед гравцем постають бойові задачі по знищенню окупантів та їхньої техніки, які необхідно виконувати у ролі качура.

Гра має декілька рівнів, які відрізняються складністю, а також локацією – є і українське поле з тракторами, що тягнуть підбиті танки, і Чорнобаївка, і флагманський корабель, що тоне, і Рудий ліс, і палаючі нафтобази Білгорода. В останньому раунді гравцеві випадає можливість вбити путіна в бункері.

Зображення в матеріалі Birds Attack 2022:

За словами розробника Олексія, ідея гри виникла на основі абсурдної пропаганди агресора щодо українських біолабораторій з птахами, а також диких гусей на півдні України, які «підбили» ворожий літак. До того ж, Олексій давно мав ідею спробувати щось поза backend-розробкою.

«Після того, як українським медіапростором розлетілася новина про диких гусей на півдні України, які «підбили» ворожий літак, я остаточно вирішив, що потрібно використати це в своїй грі. Велика кількість мемів стала додатковим джерелом для натхнення, бо відмінне почуття гумору у нас точно не відібрати», – розповідає Олексій Новохатський.

Графікою та візуальним оформленням займалася Марина Харченко. Олексій – логікою рівнів та звуковим супроводом. Гра написана на JavaScript, а реалізація зайняла кілька тижнів. Більша частина часу пішла на дискусію про те, хто має бути головним героєм гри — бойовий качур чи гусак, додає Олексій.

«Під час розробки хотілося висвітлити відомі місця та образи, які були в усіх на устах. Для образів окупантів були вибрані не тільки озброєні солдати, а також мародери з краденою птицею та килимами — адже саме такий образ сформувала для нас так звана «2-га армія світу», – коментує Олексій.

За словами розробників, на меті не стояло створити щось складне, багаторівневе, та що потребує багатогодинного проходження. Команда розповідає про Birds Attack 2022 як про можливість трохи відволіктися та розважитись у ці далеко не прості часи. В цьому допоможе кумедний крякаючий качур, що нищить рашистів. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук