Компанія EOS Макса Полякова надає Україні супутникові знімки завдяки угоді з GEOSAT

Читати на RU

Компанія EOS, яку заснував український підприємець Макс Поляков, та GEOSAT, компанія, що займається спостереженням за Землею, оголосили про співпрацю. Деталей не розкривають, але домовленості вже дозволяють Україні отримувати високоточні знімки території.

  • Відомо, що Україна де-факто стала власником мультиспектрального оптичного супутника та отримує ексклюзивні супутникові дані від GEOSAT 2.
  • Супутник може робити знімки на відстані 100 кілометрів від державних кордонів України.
  • Це дозволить українській розвідці посилити спостереження з орбіти за своєю територією. Дані також можна використовувати для вирішення завдань в аграрному секторі, лісовому господарстві та інших галузях.
  • GEOSAT 2 — це супутник, який працює на орбіті з середньою висотою 620 кілометрів. Він дозволяє отримувати дані з надвисокою роздільною здатністю. В EOS стверджують, що раніше дані такої точності були недоступними для України. Виведений на орбіту у січні супутник «Січ-2-30» має у рази меншу роздільну здатність.
  • Домовленість досягнута понад місяць тому, але зважаючи на ризики в інформаційному просторі в умовах військової агресії, повідомлення з’явилось лише зараз

«Україна має активізувати розробку власних технологій, які б дозволили посилити безпеку країни. Не залежати від зволікань міжнародних партнерів або багатомісячного підписання контрактів з іноземними компаніями. А самим створювати сучасне озброєння та бути готовими будь-якої миті захищати свою країну та українців. Я готовий інвестувати у військові та розвідувальні технології, спрямовані на зміцнення безпеки України», — розповів Макс Поляков.

EOS – глобальний постачальник супутникової аналітики на основі штучного інтелекту. Технології компанії охоплюють рішення дистанційного зондування Землі у сферах сільського господарства, видобутку корисних копалин, нафти, безпеки та оборони.

GEOSAT — компанія, що займається спостереженням за Землею, постачальник зображень та інформаційних продуктів із власних супутників та супутників компаній-партнерів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук