Мобілізація IT-фахівців: правила, поради, можливості бронювання

IT-індустрія виявилася однією з найбільш економічно стабільних під час повномасштабної війни в Україні. Значна частина компаній продовжують працювати, сплачувати податки, підтримують ЗСУ, донатять на підтримку біженців, волонтерять. Це стало підґрунтям для написання відкритого листа міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, в якому він закликає не мобілізувати до лав ЗСУ спеціалістів IT-сфери.

Багато СЕО IT-компаній подумали, що тепер вони зможуть показувати цього листа у військкоматі – і таким чином збережуть свій персонал. Чи працює це на практиці, та що взагалі відбувається в сфері мобілізації айтішників? Досвідом ділиться IT-адвокат, СЕО компанії Tretten Lawyers Максим Носарев.

Максим Носарєв, фото надане автором

Діалог IT-індустрії та держави

Представники IT-сфери знаходяться в постійному діалозі з владою. Асоціація IT Ukraine та локальні IT-кластери тісно співпрацюють з державою. Одним з результатів цього став відкритий лист міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Його оприлюднення викликало оптимістичну реакцію серед IT-шників. Багатьом здалося, що зараз ми підемо до військкоматів, покажемо цього листа – і нас не мобілізують, принаймні прямо зараз.

Але це, звісно, не так.

По-перше, Мінцифри не має таких повноважень. Цей лист має суто рекомендаційний характер. І хоча є ті, кого ми по праву називаємо IT-армією, офіційно такого підрозділу в ЗСУ не існує.

Більше того, на практиці ми стикаємося з випадками, коли хлопці приходили до військкомату, посилалися на цей лист як на певну підставу для відтермінування їхнього призову, і отримували прямо протилежну реакцію.

Війна тримає всіх в постійній напрузі, і працівники військкоматів – не виключення. Не дивно, що цей лист у декого з них викликає емоційну реакцію: хлопці, а чим ви кращі за інших?

Маю зауважити, що багато IT-шників уже служать в армії – хтось пішов добровольцем, хтось був мобілізований. А дефіцит IT-фахівців в нас спостерігався ще до війни. Саме тому не стільки самі працівники, скільки менеджери компаній зацікавлені у створенні законних можливостей для відтермінування призову фахівців IT-галузі.

Асоціація IT Ukraine та локальні кластери зробили ще один крок в цьому напрямку – підготували спільний лист до влади. Він містить конкретні пропозиції щодо врегулювання питання бронювання IT-фахівців. В ньому не йде мова про те, щоб IT-шників не призивали взагалі. Це скоріше вмотивовані пропозиції конструктивного вирішення ситуації, що склалася на перетині потреб IT-індустрії та української армії.

Лист направлений декілька тижнів тому. Відповіді на нього ще не отримали. Але, знаючи, чим зараз живуть наші IT-клієнти, розумію, що таке рішення точно варто шукати. По-перше, всі IT-фахівці сплачують податки, причому є тренд не переходити на знижене оподаткування 2% доходу. Деякі великі IT-компанії вже сплатили податки наперед на рік. Багато з них за власний кошт організовують евакуацію, прихисток, харчування для цивільних осіб. Забезпечують транспортом, захисним спорядженням, харчуванням, водою і всім, що потрібно військовим, там, де не встигає держава. 

Кібер-війська, які «кладуть» російські сайти, знаходять необхідну інформацію, захищають український інформаційний простір – це все ті самі IT-шники. Вони заробляють гроші. Вони вмотивовані робити все для перемоги України. Вони потрібні на своїх місцях.

Також Асоціація IT Ukraine у співпраці з Міноборони та іншими представниками влади допомагають готувати проєкт нормативки, яка може офіційно врегулювати питання бронювання IT-фахівців. Я дуже сподіваюсь, що таким чином у нас з’явиться нарешті абсолютно законне рішення для галузі, яке дозволить зберегти людей в тому статусі, в якому вони принесуть найбільше користі своїй країні.

Ми не знаємо, чи підтримає президент цю ідею. Але маємо інформацію, що як мінімум, в Міністерстві не проти такого рішення.

Закарпатський IT-кластер бронює фахівців. Але це не точно

Закарпатський IT Кластер під егідою очільника їхньої ОВА пропонує українським компаніям перереєструватися у них. Тоді вони ніби-то зможуть відтермінувати мобілізацію своїх фахівців. Багато хто побачив в цьому можливості для вирішення своїх проблем.

З моральної точки зору, це не дуже порядно, та харківський IT Кластер вже досить жорстко відреагував на таку позицію публічно.

Але ж є формально-юридичний бік питання. І справа в тому, що станом на зараз дієвого законного механізму, як забронювати представників IT-індустрії, не існує. А IT-спеціальності не входять до Переліку критичних індустрій, передбаченого українським законодавством.

Будь-які «домовленості на місцях» мають умовну законність та не мають жодних гарантій. Отже, як адвокат я не рекомендую розраховувати, що це надійне рішення.

Поради IT HR-ам щодо мобілізації персоналу

У HR-ів зараз чимале навантаження. Мобілізація, робота з людьми, відповіді на нові для них питання. Часто тут є моральна складова, коли керівництво ставить задачу зберегти персонал, а фахівець вирішив йти служити – не буде ж же його відмовляти. Звісно, вони радяться з менеджментом, колегами, щось знаходять в інтернеті. Іноді інформації так багато, що важко розібратися, на що саме орієнтуватися в конкретному випадку. Тому я маю для HR-ів всього 3, але точно важливих, поради:

  1. Стежте за діалогом між державою і IT-індустрією. Можливо, зовсім скоро з’явиться офіційний механізм бронювання для вас. І тоді ваші працівники і з моральної, і з законної точки зору матимуть можливість ухвалювати рішення: йти служити чи бути більш корисним, залишаючись на своєму робочому місці.
  1. Розберіться з деталями процедури мобілізації. Хто, що і яким чином повинен робити, які права має мобілізований, що таке “грубе порушення прав” і т.д.

На жаль, чиновники іноді нехтують процедурами, передбаченими законом. Вручення повісток на блокпостах, незаконне утримання призовника, відверто упереджене ставлення до військовозобов’язаних переселенців тощо.

Я ні в якому разі не закликаю HR-ів «відмазувати» своїх від армії. Але якщо ви стикаєтеся з посяганням на волю і свободу людини, це точно дає вам моральне право захищати людину. Тому моя наступна порада:

  1. Майте контакт перевіреного адвоката, до якого ви можете оперативно звернутися за потреби. Навіть ваше досконале знання процедури мобілізації в деяких особливо критичних ситуаціях не замінить його професійних знань і досвіду.

Поради IT-фахівцям щодо їхньої мобілізації

Найбільша проблема, з якою стикаємося на практиці – це паніка і незнання своїх прав та обов’язків прав людьми. На жаль, цим користуються працівники військкоматів – аби вирішити свої виробничі задачі. Тому важливо знати, як виглядає процедура мобілізації за законом.

Процедура мобілізації

  1. Повістку призовнику мають право вручати: працівники військкомату, селищний або сільський голова, керівник підприємства/організації. Повістка повинна бути підписана саме тією людиною, яка її вручає.
  2. Якщо за цією повісткою призовник не прийшов до військкомату у визначений час, за це настає адміністративна відповідальність. Тобто штраф, а не суд і в’язниця.
  3. Якщо ви вже стоїте на обліку у військкоматі, пройшли медогляд та були визнані придатним до військової служби, і вже прийнято офіційне рішення про направлення вас служити чи навчатися якійсь військовій спеціальності – а ви не прийшли до військкомату у визначений час – настає кримінальна відповідальність. Наслідком може бути і позбавлення волі в тому числі.

Також ми відзначаємо непоодинокі випадки “спрощеного” медогляду для переселенців, які стають на облік в містах на заході України.

В нас був клієнт, який мав травму хребта. Йому на медкомісії сказали: «що ти нам тут видумуєш, годен». Об’єктивно він впаде під вагою того ж бронежилета, і стане тягарем, а не допомогою іншим військовим.

Зусиллями адвокатів це питання було вирішено конструктивно.

Тому є сенс спокійно і ввічливо вимагати від чиновників таки дотримуватися ваших прав. Ми живемо в правовій державі, і за це в тому числі зараз боремося з російськими нападниками.

Не намагайтеся перетнути кордон незаконним шляхом! 

Крім того, що вам доведеться з цим жити, це ще й небезпечно. Є ділки, які пропонують перетинати кордон, домовляючись з прикордонниками, обіцяють зробити вам липові документи, провезти вас у багажнику тощо. Пам’ятайте, що це люди з високим рівнем непорядності. У вас можуть взяти гроші і зникнути. З іншої сторони, таких «спеціалістів» та їхніх клієнтів постійно ловлять прикордонники, СБУ та інші правоохоронні структури. І тут на вас вже точно чекатиме кримінальна відповідальність.

Не панікуйте!

Працювали з випадком, коли волонтера, який віз гуманітарку для одного з армійських підрозділів, зупинили на блок-посту, вручили йому повістку, сфотографували документи і сказали – не явишся, оголосимо у розшук. Чоловік взяв повістку, пішов до військкомату, далі – служити. На очевидні серйозні проблемі зі здоров’ям ніхто навіть не звернув уваги. Людина запанікувала і пішла до військкомату. Не тому що свідомо прийняв рішення йти до лав ЗСУ, а через зовнішній тиск. 

Тому, коли з вами стається щось схоже – аналізуйте ситуацію, майте контакт адвоката, колеги, друга – кому ви можете подзвонити і порадитись щодо ваших подальших кроків.

Чи є законним вручення повістки на блокпосту не за місцем проживання?

Місце вручення повістки не врегульовано законом. Тому так, якщо вам вручили повістку на блокпосту – це законно. Але законом чітко врегульовано, хто саме має вручати повістку (ми про це говорили вище).

Зазвичай на блокпостах стоять люди, які не мають формального відношення до військкомату. В них є бланки, вже підписані посадовою особою, і з печаткою. Туди просто вписують ваше ім’я і пропонують розписатися. От це вже не в повній мірі відповідає закону.

Але я раджу діяти відповідно до ситуації, бути обережними і не вступати в конфлікти на блокпостах. Не забуваючи при цьому про свої законні права. Бережіть себе з розумом. Аби ваші справи були в порядку.

Автор: Максим Носарєв, IT-адвокат, засновник юридичної компанії Tretten Lawyers

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук