В Україні створили інтерактивну мапу російських воєнних злочинців

Читати на RU

ГО «Антикорупційний штаб» разом з агенцією «Слідство.Інфо» запустили мапу воєнних злочинців. Вона містить персональні дані військових російської армії, ідентифікованих осіб полонених, а також вбитих під час війни в Україні росіян. Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

На момент виходу матеріалу, на інтерактивній онлайн-мапі Russian war Criminals зібрана інформація про понад 138 000 військових російської армії. Зокрема, можна знайти ім’я, прізвище, дату народження, звання, військову частину, дані про смерть та полон, паспортні дані й навіть номер мобільного телефону.

Зображення в матеріалі: Russian war Criminals

У профайлі деяких військових зазначається лінк на доказову базу скоєних злочинів в Україні. Мова про журналістські розслідування, які вказують на конкретні злочинні діяння, які вони могли вчиняти на території нашої країни. Частина профайлів містить світлини ідентифікованих окупантів.

Як зазначають автори проекту, одним із ключових його завдань є допомога у збиранні доказів злочинів конкретних осіб під час військових дій — для подальшого використання українськими та міжнародними слідчими та надання цих доказів в українських судах та у Міжнародному кримінальному суді (Гаага, Нідерланди).

У проекті використано інформацію з наступних джерел: списки, оприлюднені Центром оборонних стратегій, ГУР, РНБО, отримані журналістами «Слідства.Інфо» зі своїх джерел, інформація з бази даних МВС «Ищи своих». Користувачі можуть надсилати додаткові дані за кожним військовим, скориставшись спеціальною кнопкою у профайлі. Інформація постійно оновлюється, зазначають автори інтерактивної карти.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук