«Це мєрзость»: Чоткий паца з Рівного воює проти окупантів на сході України

Розвʼязана росіянами проти України повномасштабна війна – «це мєрзость». Даний вислів став мемом ще у 2014 році, після революції гідності. А його автор – Іван Мартинов, також відомий як Чоткий паца з Рівного – сьогодні воює проти окупантів на сході України. Про це повідомляє прес-служба Обʼєднаних сил України.

«Знайомтесь: Іван Мартинов, відомий інтернет-спільноті як «Чоткий паца з Рівного». Саме його фраза — «це мєрзость», сказана про економічну ситуацію в 2014 році, — стала одним із найпопулярніших мемів далеко за межами вебпростору. Сьогодні Чоткий паца впевнений: «Москалі — це мєрзость», і без жалю знищує окупантів у складі окремої єгерської бригади на Донецькому напрямку», – повідомляють у відомстві.

Хто такий Іван Мартинов

Іван прославився після бліц-інтервʼю у 2014 році одного з рівненський каналів. На питання, що він думає про зростання цін в Україні, Мартинов відповів: «Це мєрзость. Це реально мєрзость, тіпи». Фраза миттєво стала мемною, а її автор – знаменитістю.

Іван брав активну участь у Революції Гідності і мав сильну громадянську позицію. Після здобуття всеукраїнської слави, Іван робив спроби зробити власний блог, проводив опитування людей про те, що вони думають про так звані ДНР та ЛНР, планував їздити з інтервʼю на передову. Але врешті зрозумів, що хоче допомагати не словом, а ділом.

За його словами, рішення піти воювати було спонтанне:

«Ти або з пацанами, або ти такий же самий кусок говна», – розповів Іван в інтервʼю «Суспільному Рівне» у січні 2021 року.

«Я поїхав у Дніпро, записався в Українську добровольчу армію, там я вивчав парамедицину, там я став гранатометчиком, там я став пулємьотчіком. Короче, там мене вже научили».

Як повідомляють у пресслужбі Обʼєднаних сил України, Мартинов воював у складі добровольчого батальйону, потім підписав контракт із ЗСУ, де відслужив 5 років. Після служби приїхав до батька, три місяці відпочив, і знову довелося йти на війну.

24 лютого ще крізь сон Іван почув, що летять російські ракети.

«Подзвонили із сільради: Ваня, збирайся! Я заварив собі кави, але і попити її не встиг — приїхала машина, і от я вже у військкоматі», — згадує піхотинець.

Сьогодні Іван Мартинов воює на сході України у складі 68 окремої єгерської бригади, і виглядає так:

Після перемоги Іван планує одружитися та поїхати подорожувати.


Нагадуємо, що наші воїни потребують підтримки. Якщо ви хочете допомогти ЗСУ, волонтерам, медикам та переселенцям, скористайтеся будь-яким ресурсом для збору коштів із нашої підбірки нижче.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук