Apple, Google і Microsoft запровадять безпарольний вхід на своїх платформах

Читати на RU

Apple, Google та Microsoft оголосили, що працюють над впровадженням безпарольного входу на всіх мобільних, настільних і браузерних платформах. Можливо ми побачимо їх вже наступного року.

  • Це означає, що вхід без пароля буде доступним на всіх основних платформах: мобільних операційних системах Android та iOS, браузерах Chrome, Edge і Safari, а також у Windows і macOS.
  • Спільну заяву гіганти зробили на сайті FIDO Alliance. Це асоціація, яка розробила єдиний стандарт авторизації без використання пароля. Саме на його основі працюватиме безпарольний вхід. Стандарт FIDO використовує принципи криптографії з відкритим ключем.
  • Користувачам дозволять вибрати телефон в якості основного пристрою аутентифікації для додатків, веб-сайтів та інших сервісів. Розблокування телефону буде достатньо для входу у сервіси без необхідності вводити додатковий пароль.
  • Видання The Verge пише, що безпарольна система значно ускладнить життя для хакерів, оскільки для входу потрібен доступ до фізичного пристрою. Наприклад, фішингові атаки, коли користувачів спрямовують на підроблений веб-сайт для захоплення пароля, стануть складнішими.
  • Багато програм підтримують автентифікації FIDO, однак для початкового входу в систему потрібно використовувати пароль, перш ніж можна буде налаштувати FIDO. Тому користувачі залишалися вразливими до фішингових атак.

Поки Apple, Google і Microsoft очікують, що нові можливості з’являться у наступному році, хоча конкретних заяв поки не прозвучало.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук