Окупанти вивезли до Чечні сільгосптехніку на $5 млн, але не змогли завести: її заблокували дистанційно

Читати на RU

Російські війська вивезли з окупованого Мелітополя сільськогосподарську техніку на $5 млн. Однак, скористатися нею не вдалося: українці заблокували обладнання дистанційно. Про це повідомляє видання CNN з посиланням на слова місцевого бізнесмена, якого не називає з міркувань безпеки.

Як повідомив мелітопольський бізнесмен, сільгосптехніка було викрадена з дилерського центру «Агротек», який є дистриб’ютором американського виробника John Deere. Загалом окупанти вивезли 27 одиниць обладнання, яке оцінюється майже в $5 млн. Лише зернозбиральні комбайни коштують $300 000 кожен, уточнює CNN.

Джерело: «Агротек»

Частину техніки доставили до сусіднього села, а іншу частину, згідно з даними GPS яке встановлене на викраденому, відправили сушею в Чечню, що за 700 миль. Востаннє техніку спостерігали у селі Захан Юрт, що біля Грозного. Саме тому у «Агротек» звинувачують в крадіжці кадирівців.

«Коли загарбники загнали вкрадені комбайни до Чечні, вони зрозуміли, що навіть не можуть їх завести, бо комбайни були заблоковані дистанційно», – переповідає CNN слова джерела у Мелітополі.

Джерело: “Агротек”

На момент виходу матеріалу техніка все ще знаходиться поблизу Грозного. Однак, як повідомили джерела CNN, викрадачі нібито знайшли спеціалістів, які намагаються обійти захист і запустити обладнання. Навіть якщо це не вдасться, вони зможуть продати комбайни на запчастини та заробити, додали джерела в окупованому Мелітополі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук