5 застосунків для вивчення та покращення української мови

Читати на RU

Видання Liga.Tech зібрало добірку застосунків, які допоможуть у вивченні української мови. Як зазначається в матеріалі, частка російськомовних українців зменшилася на тлі розпочатої рф повномасштабної війни – з 26% наприкінці 2021 року до 18% у лютому 2022-го. До того ж, за останні 10 років число українців, які вважають мову рідною зросло з 57% до 76% у 2022 році. Про це, зокрема, йдеться в дослідженні соціологічної групи «Рейтинг».

Застосунки для вивчення української мови

Mova

Зображення: Mova

Застосунок проекту «Мова. ДНК нації» з власним героєм – язиком Лепетуном. Він допоможе пригадати основні правила орфографії, виправити розповсюджені помилки, дізнатися нові фразеологізми та синоніми.

Застосунок доступний для завантаження у App Store та на офіційному сайті.

«ЙОЙ»

Зображення: “ЙОЙ!

Цей застосунок розроблено насамперед для дітей з етнічних меншин, що проживають на території України – угорської та румунської, але він є універсальним та підходить для всіх. 

В ігровій формі «ЙОЙ» навчить української мови для побуту через моделювання різних життєвих ситуацій. Застосунок доступний українською, угорською та румунською мовами.

«ЙОЙ» доступний у App Store та Google Play.

«Р.І.Д.»

Зображення: “Р.І.Д.”

Ця програма допомагає носіям української мови збагатити свій словниковий запас більш колоритними словами та дізнатися етнокультурні особливості певних регіонів та всієї України.

Застосунок працює в ігровій формі – до нього можна додавати нові слова та змагатися з іншими гравцями.

Завантажити можна у App Store та Google Play.

«Слова зі слова»

Зображення: “Слова із слова”

Головоломка, яка допоможе збільшити словниковий запас української мови. Гра показує кілька слів, з літер яких можна складати інші слова. Коли вони будуть складені, зʼявляться інші слова. За кожне нове складене слово гравець отримує монетки – за них можна брати підказки.

«Слова зі слова» доступна у App Store та Google Play.

«Вчимо і граємо»

Зображення: «Вчимо і граємо»

Гра, яка дозволяє вивчити лексику та фонетику української мови для побутового спілкування. У застосунку можна візуалізувати слова, пройти тест на правопис, тренінг з асоціативним методом, щоб запамʼятати алфавіт та частини мови.

«Вчимо і граємо» доступна для завантаження у Google Play.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук