Grammarly віддала на потреби України гроші від продажів у РФ з 2014 року

Читати на RU

Українська компанія Grammarly оголосила, що передала на допомогу Україні суму, еквівалентну усьому чистому доходу від продажів у РФ та РБ з 2014 року. Про це йдеться в офіційному блозі компанії.

  • Grammarly уже передала організаціям, що підтримують Україну, близько $4,75 млн, загальна сума допомоги складе $5 млн.
  • У компанії говорять про те, що це повний еквівалент усього доходу, який вона отримала від продажів свого сервісу в росії та Білорусі від початку війни у 2014 році.
  • У Grammarly також зауважили, що припинили продажі у цих країнах.
  • Компанія пропонує свій сервіс Grammarly Premium безкоштовно для благодійних організацій по всьому світі, зокрема, ним користуються уже 215 українських громадських організацій. Також цей сервіс безкоштовно надають журналістам, які висвітлюють події в Україні англійською мовою та допомагають поширювати про них правдиву інформацію.

Grammarly розробляє АІ-рішення для допомоги у написанні текстів англійською. Компанію у 2009 році заснували українці Олексій Шевченко, Максим Литвин та Дмитро Лідер.

У листопаді 2021 році Grammarly закрила раунд у розмірі $200 млн та стала однією із 10 найдорожчих приватних технологічних компаній в США з українськими засновниками — оцінка бізнесу зросла до $13 млрд. Компанія має офіси Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку та Ванкувері.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук