Вартість біткоїна наближається до позначки в $30 000. Що відбувається

Читати на RU

Ціна біткоїна впала на понад 50% від піку в листопаді 2021 року і знизилась на 11% за останні дні. Зараз курс $30 000, тому багато інвесторів намагаються з’ясувати, що відбувається. Редакція AIN.UA переклала пояснення від видання Tech Crunch.

  • Зараз є два основні чинники, які впливають на ціну біткоїна, каже Калеб Францен, старший аналітик ринку Cubic Analytics. «Оскільки ліквідність вилучається з фінансової системи, ризикові активи змінюють курс», – сказав Францен. 
  • Також впливає ослаблення економічної активності. Тому і біткоїн, і акції падають разом, адже облігації стають менш надійними, а настрої інвесторів — негативними. Деякі джерела на ринку стверджують, що прямо зараз біткоїн масово продають.
  • Terraform Labs — організація, яка стоїть за UST, криптовалютою LUNA і Luna Foundation Guard — очистила свій гаманець від усіх біткойнів. Це приблизно 42 530 біткоїнів, або $1,3 млрд.
  • Стайблкойн (UST) втратив своє прив’язкове співвідношення 1:1 вдруге за останні три дні і впав на 5,3% до 95 центів у понеділок. Зменшення прив’язки змушує ліквідувати резерви, як у випадку з LUNA, щоб виправити прив’язку до долара.
  • Terraform Labs, оголосила на початку цього року, що планує отримати $10 млрд у біткоїнах для резервів, щоб «відкрити нову еру стандарту біткоїн». Передбачалося, що кошти будуть зберігатися в децентралізованому валютному резерві, щоб підтримувати вартість стейблкоїна на фіксованому курсі.
  • Саймон Ферлонг, співзасновник і головний операційний директор Geode Finance каже, що збій UST матиме значний вплив на криптоекосистему: «Існує понад $18 млрд, для яких UST забезпечує стабільність. Все це може бути знищено та спричинити хвилю негативних наслідків на ринку».

Оскільки ринок загалом ризикує, а прив’язні ставки падають, люди менше піклуються про вищий прибуток і більше — про безпеку. Відмова від прив’язки UST, ймовірно, ослабить попит на маргінальні або менш популярні стейблкоїни, але це не означає кінець для стейблкоїн в цілому. За даними CoinMarketCap на момент публікації, UST зараз оцінюється в $0,963392.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук