Автоматичні субтитри українською, Pixel 7 та навушники Buds Pro: анонси Google I/O

Читати на RU

11 травня компанія Google розпочала щорічну конференцію для розробників Google I/O. Цьогоріч на івенті було досить багато новин та анонсів, так що компанія навіть зробила окремий допис у блозі «100 речей, які ми анонсували на Google I/O». AIN.UA розповідає про основні новини та новинки.

Українську додадуть до переліку мов, що працюють з автоматичними субтитрами

Під час презентацій Україну згадували зі сцени кілька разів. Зокрема: українську мову додадуть до переліку мов, які працюють з автоматичними субтитрами на YouTube. Ця платформа може автоматично генерувати субтитри до відео, використовуючи технологію розпізнавання мовлення. Зазвичай якість таких субтитрів залежить від самого відео, не завжди текст розпізнається належним чином через вимову, шуми та інше. Але це все одно гарна новина для української аудиторії.

Лінійка смартфонів Pixel 7

На конференції анонсували кілька нових пристроїв.

Зображення Google

Серед них — і оновлення лінійки Pixel, це Pixel 6A (спрощена версія Pixel 6), а також нові Pixel 7, що заплановані до виходу восени 2022 року.

Вони отримають нову версію Google Tensor, тензорного процесора, пристосованого під задачі машинного навчання та роботи із якісними зображеннями. У компанії показали перші рендери смартфонів:

Годинник Pixel Watch

Як зазначає The Verge, хардверна частина годинника від Google уже неодноразово обговорювалася в медіа, але на презентації озвучили деякі деталі по софту. Пристрій працюватиме на Wear OS 3 та буде інтегрований із Fitbit, тобто його власник зможе слідкувати за показниками свого здоров’я. Розумний годинник очікують восени цього року, разом із новими Pixel. Скільки вони коштуватимуть, поки невідомо.

Зображення Google

Навушники Pixel Buds Pro

Нові навушники матимуть систему активного усунення шуму Active Noise Cancellation (ANC), в цьому режимі можуть працювати сім годин поспіль на одному заряді. Також у компанії обіцяють, що вони зможуть під’єднуватися та працювати з двома пристроями водночас. І самі навушники, і чохол для них будуть водонепроникними. Коштуватимуть $199 в США, а передзамовлення на них стартують 21 липня 2022 року.

Відеоогляд усіх анонсованих пристроїв:

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук