Самопроголошені ДНР та ЛНР блокують Facebook та Instagram

Читати на RU

Самопроголошена влада ДНР та ЛНР заблокували доступ до сервісів Meta — Facebook і Instagram, дотримуючись політики росії у цьому питанні. Про це повідомляє видання Reuters.

  • Влада так званих народних республік пояснила своє рішення тим, що Meta допускає заклики до насильства проти російськомовних користувачів у своїх соціальних мережах.
  • У зв’язку з цим доступ до соціальних мереж Facebook та Instagram на території так званих ДНР та ЛНР — заблокований. При цьому WhatsApp продовжує працювати.
  • росія заборонила Facebook та Instagram у березні після того, як суд визнав Meta винним в «екстремістській діяльності». Тоді Meta дозволила користувачам соціальних мереж в Україні публікувати хейтспіч на адресу президента та військових РФ. Наприклад: «Смерть російським загарбникам». Тимчасові зміни в її політиці ненависті стосуються лише України.
  • В Meta це ніяк не коментують.

У квітні алгоритми Facebook та Instagram почала блокувати хештеги, пов’язані із військовими злочинами Росії в українських містах: #Bucha і #BuchaMassacre. Фото та відео з Бучі стали однією з головних новин усіх світових медіа, а також виступів світових політиків. Пізніше це виправили.

До того Meta оголосила низку додаткових заходів на фоні повномасштабної війни. Так, в Instagram всі акаунти російських пропагандистських ЗМІ відтепер мають відміткою «ЗМІ, яким керує росія». Контрольованим державою ЗМІ заборонили рекламу російських державних ЗМІ та демонетизували їхні облікові записи.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук