В Мінекономіки обіцяють допомогти з бронюванням IT-спеціалістів

Читати на RU

Український уряд сприятиме бронюванню критичних спеціалістів IT-компаній, щоб підтримати галузь та всю економіку держави. Про це повідомила перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі з представниками Асоціації ІТ Ukraine.

«В робочому порядку будемо допомагати вирішувати проблемні питання. Зокрема, щодо бронювання спеціалістів, які мають особливу цінність для підприємств. Наше завдання – зберегти та підтримати сектор IT, як один з найбільш динамічних та перспективних, що матиме величезне значення після нашої перемоги в процесі відбудови України», – заявила Міністр економіки. 

Нагадаємо, наразі бронювання спеціалістів на державному рівні здійснюється лише в критичних сферах економіки, в перелік яких не входить IT. Тому Асоціація IT Ukraine та локальні кластери підготували спільний лист до влади, який містить конкретні пропозиції щодо врегулювання питання бронювання IT-фахівців. Також Асоціація IT Ukraine у співпраці з Міноборони та іншими представниками влади допомагають готувати проєкт нормативки, яка може офіційно врегулювати питання бронювання IT-фахівців.

Чому це важливо

  • Після російського вторгнення українські IT-підприємства зберегли 95% обсягів контрактів, тобто успішно адаптувалися до надзвичайно складних умов.
  • Ще 77% компаній отримали нових клієнтів під час війни.
  • Результати роботи ІТ-галузі – $2 млрд за 1 квартал 2022 року. Це найвищий показник з експорту комп’ютерних послуг за всю історію ринку.
  • IT-фахівці надають потужну підтримку обороні держави: 3% співробітників ІТ-компаній приєднались до ЗСУ, ще 9% – стали частиною всесвітнього кіберфронту проти агресора.
  • Щомісячно підприємства галузі сплачують 222 млн грн податків, чверть з них зробила це наперед, що принесло бюджету додаткові 165 млн грн.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук