Новий фонд 7 Wings видав по $50 000 шістьом українським стартапам

Читати на RU

На початку квітня 2022 року український підприємець Денис Довгополий анонсував створення нового грантового фонду для українських стартапів. Як стало відомо AIN.UA, 16 травня фонд, який отримав назву 7 Wings, оголосив про перші шість проектів, що отримали гранти у розмірі $50 000.

  • Фонд 7 Wings надає грантову підтримку українським стартапам, і в першій програмі інвестування взяли участь шість проектів:
    • Київський проект Book Box, CEO Андрій Орлик. Book Box — це B2B-сервіс для читання. Команда стартапу переконана, що корпоративна підтримка читання підвищує зацікавленість, продуктивність і вмотивованість співробітників. Серед клієнтів Book Box такі компанії як Unilever, Abbott, Airslate, Waze, Kernel та десятки інших.
    • Kycaid Limited з Києва, CEO Микола Машковський. Команда допомагає бізнесам впорядкувати та полегшити процес онбордингу працівників, забезпечуючи автоматичну перевірку та дотримання необхідних вимог компанії.
    • DrugCards з представництвами в Києві та Львові, CEO Дмитро Горілик. DrugCard — український медичний/фармакотехнологічний стартап, що сканує світову медичну літературу 100 мовами та збирає дані про медичні препарати, роблячи це в 60 разів швидше ніж людина, водночас зменшуючи ризик помилок.
    • CASES з Києва, CEO Анатолій Попель. CASES — це навчальна та соціальна мережа для креативних індустрій. Платформа допомагає представникам креативних професій обмінюватися ідеями, спілкуватися, а компаніям знаходити необхідних фахівців у даній сфері.
    • ByOwls з Києва, CEO Михайло Буравков. Команда розробляє продукт та програмне забезпечення у сфері віртуальної реальності для ігрової та кіноіндустрії. Серед клієнтів їхнього продукту для Unreal Engine — низка ігрових студій, телеканалів та кіностудій.
    • Одеський AcademyOcean, CEO Володимир Поло. AcademyOcean — це розумна система управління навчанням, яка допомагає компаніям навчати своїх співробітників, клієнтів та партнерів. Серед їхніх клієнтів — бізнеси з понад 20 країн, а через їхню систему вже пройшло навчання понад 200 000 користувачів.
  • Стартапи планують використати грантові кошти на підтримку команд в Україні та масштабування і прискорення росту свого потенціалу на інших ринках.

Нагадаємо, фонд 7 Wings запустився нещодавно, він створений на базі Центру підприємництва УКУ, його операційна команда — звідти ж. Ініціаторами створення фонду виступили Денис Довгополий, Іван Петренко, Ілля Бошняков.

На даний момент збір заявок від стартапів закритий, але фонд розглядає пропозиції від західних партнерів, та аналізує заявки від 190 команд.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук