Додатки Apple зможуть змінювати вартість підписки без дозволу користувача 

Читати на RU

Apple оновила правила App Store. Тепер вартість підписки може змінюватися без дозволу користувача, навіть якщо розробник збільшив місячну або річну ціну, пише The Verge. 

  • Раніше користувачам доводилось вручну підтверджувати поновлення підписки, якщо воно супроводжувалось підвищенням ціни. Тепер це відбуватиметься автоматично, але користувача все одно попереджатимуть до того, як вартість оновиться. 
  • Apple також розробляють рішення, яке дозволить уникнути ситуації, коли користувачі пропустили сповіщення. 
  • Автоматично ціну можна підвищувати лише раз на рік, щоб запобігти повільному збільшенню ціни шахраями, які змогли б підіймати ціну на долар щомісяця.

Існують певні умови, яких розробники повинні дотримуватися, якщо вони хочуть збільшити вартість підписки автоматично. Якщо розробник підвищує щотижневу або місячну ціну передплати більш ніж на 50%, і ця різниця перевищує $5 доларів, це не відповідає вимогам. Для річної підписки розробники все ще можуть підвищити ціну на 50%, але не можуть підвищити її більше ніж на $50.

Однак деякі формулювання Apple не описують всіх випадків. Не зрозуміло чи може додаток за $10 на рік і зрости в ціні до $60 на рік і автоматично стягнути кошти з користувача.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук